MHK, tüm hakemlere gönderdiği mailde şok iddialarda bulundu. Liste dışı bırakılan bazı hakemlerin, göreve devam eden meslektaşlarını protestoya ve isyana teşvik etmeye çalıştığı iddiası araştırıldı. Tayfur Özkan imzalı mail'de “Sıraladığımız iddialar ile ilgili bildiklerinizi ve varsa yaşadıklarınızı, isim, tarih ve tarafınıza nasıl ulaşıldığını açıklayacak şekilde 13 Nisan’a (bugün) kadar bildirin” denildi.

Mailde, Çakır başta olmak üzere liste dışı bazı isimlerin, göreve devam eden hakemleri protesto ve isyana teşvik ettiği öne sürülerek bazı sorular yöneltildi.

“9 Mart 2022’de MHK Başkanı’nın (Ferhat Gündoğdu) Süper Lig Yardımcı (SLY) ve A Klasman Yardımcı hakemlerine yönelik zoom’dan yaptığı konuşma öncesinde bazı Süper Lig yardımcı hakemlerinin toplantıya katılacak yardımcı hakemleri arayarak, ‘Zoom toplantısı sırasında söz alarak MHK Başkanı’nı protesto edeceğiz, ‘Seni istemiyoruz’ diyeceğiz. Yapamazsak ekrana bu sözleri yazacağız.’ Ben ne yaparsam siz de aynısını yapın. Cüneyt abiniz sizi takip ediyor. Eğer bizim yaptıklarımızı yapmazsanız Cüneyt abiniz (Çakır) plakanızı alacak, göreve geldiğinde bunu unutmayacak” şeklinde sözler sarf ettiği doğru mu?

"Söz alamadım"
Bu toplantıdan sonra aynı kişilerin ‘SLYH’ WhatsApp grubuna yukarıdaki konuyu doğrular şekilde ‘Görüşmede el kaldırarak söz almak istedim fakat ne yazık ki konuşamadım’ ifadelerini yazarak oluşturmak istenen baskının yazıya döküldüğü iddia ediliyor.


Ses kayıtları servis edildi
Aynı kişilerin bu toplantıda MHK Başkanı’nın konuşmasının ses kaydını yasadışı kaydederek servis ettiği, bu ses kaydının basındaki kişilerden tekrar MHK Başkanı’nın kendisine kadar iletildiği iddia edilmektedir.

Bir diğer iddia: "Ruh halim iyi değil" deyin!
Bu kişilerin mazeretlerini talimatlar gereği FYS (Futbol Yönetim Sistemi) üzerinden ve belirli sürelerde yapmaları gerektiği halde, aynı/çok benzer ‘Ruh halim maç yönetmeye uygun değil/içinde bulunduğumuz olağanüstü durum ve kendimi iyi hissetmemem nedeniyle müsabakalarda görev almak istemiyorum’ gibi mazeret metnini SLYH (Süper Lig Yardımcı Hakemleri) WhatsApp grubuna yazarak diğer arkadaşları üzerinden baskı oluşturmaya çalıştıkları iddiası doğru mu?

Hürriyet