Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Kızılyıldız, Sırbistan Süper Ligi'nde bugün deplasmanda Radnicki ile karşılaşacak. Sırp ekibinin teknik direktörü Milos Milojevic, karşılaşma öncesi kulübün resmi sitesine verdiği demeçte Trabzonspor hakkında da konuştu. 

"Trabzon maçı için yapacağımız tek şey var."
Kızılyıldız'ın resmi internet sitesine konuşan Milojevic şu ifadeleri kullandı: "Bizim bir şeyler deneme lüksümüz yok. Sadece özgüvenimizi yükseltebiliriz. Trabzonspor buraya geldiğinde tek yapacağımız şey o maça en iyi şekilde hazırlanmak olacak. Şimdi söyleyeceğim çok popüler olmayabilir ama şampiyonluk Avrupa'daki başarıdan daha önemli.  Tabii ki Avrupa'da devam etmek için sonuna kadar savaşacağız ama biz şampiyonluk için yaşıyoruz."

"Bize inanan herkese teşekkürler."
Milojevic sözlerine şöyle devam etti: "Bize inanan herkese çok teşekkür ederiz. Bu deplasmandan puanlarla dönmek istiyoruz. Oyuncularımın hepsi bu maça odaklı. Takımdaki  kimse şu an Trabzonspor maçını düşünmüyor. Şampiyonluk için beş maçımız kaldı. Gerekeni yapacağımıza inanıyoruz. Her maça ayrı bir şekilde konsantre oluyoruz. Sonunda kazanan biz olacağız."

Trabzonspor bu hafta Sırbistan deplasmanına gidecek
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, H Grubu 5. maçında 27 Eylül Perşembe günü Kızılyıldız ile deplasmanda karşılaşacak. Bordo mavili ekip bu maçı kazanması halinde puanını dokuza yükseltecek ve gruptan çıkma yolunda büyük bir avantajı eline geçirmiş olacak. Trabzonspor, Kızılyıldız maçının hazırlıklarına ise bugün (23 Ekim) başladı.

İlk maçı Trabzonspor kazanmıştı
Trabzonspor, grubun 2. maçında evinde Kızılyıldız'ı ağırlamıştı. 15 Eylül tarihinde oynanan karşılaşmayı temsilcimiz kazanmıştı. Bordo mavili ekibe galibiyeti 16. dakikada Marek Hamsik'in attığı kafa vuruşu ve 68. dakikada Trezeguet'in ayağından gelen gol getirmişti. Konuk ekibin golünü ise 89. dakikada Veljko Nikolic kaydetmişti. Ayrıca Kızılyıldız'da 63. dakikada Kings Kangwa kırmızı kart görmüştü. Maçın ardından temsilcimiz grupta puanla tanışmış konuk ekip ise 0 puanla yoluna devam etmişti. (Ajansspor)