Trabzonspor maça geçen haftaki kazanan ilk 11 bozulmaz mantığıyla başladı. Akhisar teknik direktörü Elvis Manu'yu belli ki Trabzonspor maçına saklamıştı.  Akhisarspor İlk dakikalarda Trabzonspor'un sağ tarafından yüklenmeye çalıştı. İlk dakikalarda da etkili bir başlangıç yaptı. Zaman geçtikçe orta sahada Sosa, Onazi ve Amiri rakibi iyi karşılamakla kalmayıp pas bağlantılarını da yapınca oyun Trabzonspor'un kontrolüne geçti. 

Trabzonspor akınlarında Mustafa Yumlu kritik müdahaleler yaparak Trabzonspor'un öne geçmesini engelledi. Rodallega ile girdiği ikili mücadelede sakatlanınca yerine Dany giriyordu. İlerleyen dakikalarda Dany kritik bölgede faul yapınca topun başındaki üç isimden topa en çok vurmasını istediğim oyuncu geçen haftanın kötüsü Sosa oldu. Çünkü geldiğinden beri gol atamamıştı. Nitekim bakışlarındaki üstün motivasyon topu tam 90'a nişanlaycağını bana hissettirmişti ve başardı da. İlerleyen dakikalarda geçen haftanın yıldızı Rodallega penaltı yaptırarak ikinci golün atılmasını sağlıyordu.

İkinci yarıda günün iyisi Sosa'nın organizasyonunda hücum bek Pareira geçen haftanın kopyası ortası ile Novak'a golü attırıyordu. İlerleyen dakikalar rolantide geçti. Açıkcası Trabzonspor skoru erken bulduğu için bize sezonun en rahat maçlarından birini izlettirdi. Maçta Hosseini savunmada iyi ve toparlayıcı bir görüntü verdi. Takım halinde savunmada rakibinde çok sıkıştıramaması neticesinde rahat bir oyun ortaya çıktı.

Ünal Karaman hocamızın annesinin vefatı nedeniyle takımın başında olamadığı maçta Trabzonspor oyuncuları motive gözüktü ve hocamızın bu kötü gününde galibiyeti elde etti...

Şüphesiz gelecek için Trabzonspor'un hala birçok eksiği var ama tepeden kopmamak için Trabzonspor'un bu türlü galibiyetlere çok ihtiyacı var. 

Not: Yusuf ve Olcay'ı oyuna sokarak onları kaybetmemek akıllıca bir hamleydi.