Tarım ve Orman Bakanlığınca İHA ile 57 kilometreden tespit edilen orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen orman yangını, sahilden ve ilçenin büyük bir kesiminden görüldü. Çıkan kara dumanlar ve alevler büyük panik yarattı. Kızılçam ağaçlarının kül olduğu yangının enerji nakil hatlarından kıvılcım yayılması sonucu ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Yakın yerleşim yerlerini ve otelleri riske atan yangını İHA tespit etti. Tam 57 kilometre mesafeden İHA tarafından tespit edilen orman yangını, 8 saatte söndürüldü.

Maalesef Kaybettik

Yangında geçici orman işçisi Görkem Hasdemir şehit oldu. 110 hektar alan zarar gördü. 320 sorti yapılan yangında alevler helikopter sayesinde kontrol altına alındı. Yangının bir otelin LPG tankına 50 metre kalan söndürülmesiyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alevlerin saat 10.30 sularında İHA tarafından tespit edildiğini, ilk müdahalenin 10.40'ta yapıldığını söyledi.

İnsansız hava aracı İHA'nın yerleşim yerlerine yakın bölgede dumanları tespit etmesi hayat kurtardı. Bölgedeki görüntüler yangın büyüdükçe büyüyen noktalar halinde ekranlara yansıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarında önemli yeri olan İHA'ları geçen sene kullanmaya başlamıştı. Bu yılki İHA sayısı 4'e yükseltildi. Geç saatlere kadar ormanlık alanları izleyen İHA'lar sayesinde yangınlar kontrol altına alınıyor.