Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 8-11 Mart 2018 tarihleri arasından 9’uncusu gerçekleştirilen Milas Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ardından Fuarcılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan tarafından bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Erdoğan, toplantıda her yıl olduğu gibi bu yılda çiftçilerin fuara büyük ilgi gösterdiğini belirterek; “Onlar olmazsa zaten bu fuar olmaz Milas Tarım Fuarı ayrıca Türkiye’nin en fazla kadın çiftçisinin ziyaret ettiği bir fuardır” dedi.

Erdoğan; “Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen fuarda bir önceki yıla göre alan itibariyle metrekare olarak yaklaşık %20 civarında bir alan ilave edildi ve Bin 800 metrekarelik bir çadır kuruldu. Biz bunun Bin 200 metrekaresini kullandık” dedi.

Turnikeden geçen kişi sayısı 98 bin 600 civarında

Geçtiğimiz yıl 214 firmanın fuara katıldığını bu yıl ise katılan firma sayısının da 241 olduğunu belirten Erdoğan; “Bu firmaların %65’i dışarıdan gelen firmalardır. %35’i ise Muğla firmalarıydı. Uluslararası bir fuarda 10 bin ziyaretçi yeterlidir. Bizim ülkemizde 30 bin ziyaretçi sayısı başarılı bir fuar organizasyonu demektir. Bu yıl turnikeden geçen kişi sayısı 98 bin 600 civarında” dedi.

Kadın çiftçilerimiz bu fuara yoğun ilgi gösteriyor

Milas Tarım Fuarı’nın Türkiye’nin en fazla kadın çiftçisinin ziyaret ettiği bir fuar olduğuna da dikkat çeken Erdoğan; “Özellikle kadın çiftçilerimiz eşleriyle birlikte bu fuara yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu da bölgemize has bir özellik. Bölge insanı bu fuara ilgi gösterdiği sürece bu fuar yaşayacaktır” dedi.

Yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek

Koru Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yeni fuar alanın yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Zeki Erdoğan; “Burada yapılacak fuar alanında bize net 10 bin metrekare kapalı alan yapılması ve 10 bin metrekare de açık sergi alanı yapılması lazım. Yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde buranın parası aktarılacak ve kaynak oluşturulduktan sonra yapılma aşamasına geçilerek Milas yeni fuar alanına kavuşmuş olacak” dedi.
Kaynak: iha