Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı, 2017 yılında jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirdi. İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve Jandarma Sorumluluk bölgesindeki Mahalle muhtarları katıldı.

Akbük, Bayır ve Yerkesik’e güvenlik kamera sistemi

2017 yılı emniyet ve asayiş değerlendirme sunumunu Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek yaptı. Özdilek, trafik kazalarında yüzde 6 oranında azalma olduğunu, 7 bin kök hint keneviri ele geçirildiğini söylerken, mahalle muhtarlarının değişik etkinlikler ile elde edilen gelirler ile mahallelere güvenlik kamera sisteminin kurulduğunu açıkladı. Menteşe İlçe Jandarma Karakol Komutanı Özdilek, 2018 yılında Bayır, Yerkesik ve Akbük sahiline de güvenlik kamera sisteminin kurulmasının öngörüldüğünü belirtti.

“Hedefimiz suç oluşmadan müdahale etmek”

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, 2018 yılında Menteşe Jandarma sorumluluk alanında emniyet ve asayiş olaylarını daha alt seviyelere çekmek için tedbir aldıklarını söyledi. Tuğgeneral Sel, “Trafik kazalarında 2017 yılına göre 2017 yılında düşüş kaydedilmesine rağmen biz bunu yeterli görmüyoruz. Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı gereği özellikle okul çevresindeki denetimlerimiz artarak devam ediyor. Hedefimiz 2018 yılında bunu daha çok aşağılara çekmek için tedbirlerimizi aldık. Kaçakçılık ile ilgili olaylara baktığımızda burada müşteki veya şüphelinin müracaatı ile ortaya çıkan olaylar değil. Tamamen kolluk birimleri ve diğer ilgili birimlerin uğraşı ile ortaya çıkan olaylar. Yine İçişleri Bakanımızın talimatı ile üzerinde önemle durduğumuz ve büyük önem verdiğimiz okul önlerindeki uyuşturucu ile mücadele konusunda 2018 yılında planlanmış faaliyetlerimiz var. Hedefimiz suç ve suç oranını en aza indirmek, gerekirse bazı olaylarda sıfıra yakın bir düzeye çekmek istiyoruz. Asayiş olaylarına baktığımızda ise öldürme gasp türü olaylarımız 2017 yılı içerisinde Menteşe ilçemizde hemen hemen hiç yok denecek derecede az. 2018 yılı için hedefimiz başta uyuşturucu ile mücadele, asayiş ve trafik kazaları ile mücadeleyi sıfıra indirmek. Bunun yanında teknolojiden istifade etmek önemli. Bu anlamda, bizim işimizi kolaylaştıran en büyük faktör kamera sistemi. Bazı mahallelerimizde muhtarlarımızın desteği ile bu sistem kuruldu ve geçmişte kurulanlar da var. Bizim hedefimiz suç oluşmadan müdahale etmek” dedi.

“Vatandaşımızın huzur ve güvenliğini önemsiyoruz”

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla’nın huzurlu, güvenli, mutlu ve geleceğe umutla bakan bir kent olduğunu söyledi. Vali Civelek, “Bizler vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu önemsiyoruz. 2017 yılı Menteşe ilçemizin Jandarma sorumluluk alanındaki emniyet ve asayişe yönelik çalışmalar hakkında bilgilendirildik. Her alanda olduğu gibi ilimizde emniyet ve asayişin sağlanması, huzur ve güvenin temini konusunda Jandarma sorumluluk alanında İl Jandarma Komutanlığımız ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız vatandaşlarımıza daha hızlı, daha etkin, daha verimli hizmet sunmamız konusunda bizlere güç vermektedir” dedi.
Kaynak: iha