Muğla'nın pek çok noktasında günlerdir devam eden orman yangınlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Dalaman yangını ne zaman, neden çıktı? Son durum nedir?

Yangının çıkış sebebi henüz belli değil, Dalaman havalimanı yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangına kısa sürede müdahale başladı. Ekipler olay yerine karadan ve havadan müdahale ediyor.

Muğla'nın Milas, Yatağan, Menteşe, Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerinde devam eden yangınlar güç hava koşulları sebebiyle tamamen söndürülemedi. Bugün bir ilçede daha orman yangını başladı. Dalaman ilçesinden dumanlar yükselmeye başladı.

Saat 15.00 sularında Cafer Mahallesi Kuzpınar mevkiinde başlayan yangın, kızılçam ağaçlarını sardı. Dalaman Havalimanı ve çevredeki yerleşim yerlerinden dumanlar yükseldi. Halk korku, panik ve endişe içerisinde...

Bir yandan vatandaşlar da yangının büyümemesi için ekiplere destek olmak adına seferber oldu. Arazöz ile orman işçileri yangına karadan müdahale ederken, helikopterler ile havadan müdahale sürüyor. Yangın şu an havalimanı için tehdit oluşturmuyor.

Editör: TE Bilişim