Ailesiyle birlikte konargöçer bir yaşam süren Cennet Medine Günendi, Muğla'da hem ailesine yardımcı oluyor hem eğitimine aksatmadan devam ediyor.

Milas ilçesine bağlı Sodra Dağı eteklerine çadır kuran ailede 4. sınıf öğrencisi Cennet, okuma aşkıyla görenleri duygulandırıyor. Bir yandan hayvanlarla ilgilenirken, bir yandan salgına rağmen eğitimini aksatmıyor.

10 yaşındaki Cennet, uzaktan eğitim günlerinde maskesini takıp kitaplarını çantasına yerleştiriyor. Milas Devlet Hastanesi bahçesi kantinin internet bağlantısını kullanarak babasının cep telefonuyla canlı derslere katılıyor.

Minik kız, okuma azmiyle herkesin takdirini topladı. Küçük kız, gazetecilere açıklama yaptı ve konargöçer zor bir hayat yaşadıklarını söyledi.

Cennet'in hayali ileride veteriner olmak. Ailesini gururlandırmak istiyor. Zorlukların ve imkansızlıkların onu yıldırmayacağını da sözlerine ekliyor. Cennet'in babası Kadir Günendi, keçileri otlatmak için yazın Denizli'de, kışın Muğla'da çadır kurarak geçindiklerini açıkladı. Kızının yörük kızı olduğu için dirençli ve azimli olduğunu söyledi.