Grizu-263 Uzay Takımı, ABD'de yapılacak model uydu yarışmasına katılmıştı. Milli gururlarımız, 5. kez finale kalmaya hak kazandı!

Ülkemizi ABD'de temsil etmeye hak kazanan Grizu-263 Uzay Takımı'nı oluşturan gençlerimiz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'yi temsil eden grup, bu yıl da finale kaldı. Yarışmanın 11-13 Haziran tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

"Tasarla-Yap-Fırlat" konseptindeki yarışmada ülkemizi temsil edecek öğrencilere destek veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, şu sözleri aktardı:

"Şehrin güçlü bir markası oldular, kentimiz kadar okulumuzu ve ülkemizi tanıttılar. Dünyanın en prestijli üniversiteleriyle yarışarak bizi gururlandırdılar. Cansat Competition'da 5'inci kez aralıksız olarak adını finale yazdıran Grizu-263, şehrin dünyaya açılan başarı öyküsünü yazdılar. Grizu-263 takımının danışman hocası Prof. Dr. Bülent Ekmekçi'yi ve kaptan Çağla Aytaç Dursun'u ve tüm üyeleri tebrik ediyorum. 100'den fazla üniversitenin yarıştığı yarışmada hedefimiz zirve. Rektörümüze ve sponsorumuz Erdemir'e çok teşekkür ediyoruz."

Editör: TE Bilişim