Trabzonspor ilk onbirini gördüğümde Amiri'nin mevkisinin doğru olmadığını düşündüm. Rodallega zaten haftalardır kötü oynuyordu. Maça daha istekli başlayan taraf Erzurumspor oldu. Lakin Erzurumspor atakları hep cılız ya da kalecinin elinde eriyen şutlar oldu. Trabzonspor'un bu denli dağınık olmasının nedeni Nwakeme Ekuban ve Rodallega ile takım arasındaki hatlardaki kopukluktu. Çünkü takım boyu uzamış Trabzonspor ileri uç elemanları ileride çoğalamamıştı. Erzurumspor ilk yarıda çok efor sarfetti ve enerjisini tüketti. 

İkinci yarıda daha derli bir Trabzonspor izledik. Amiri'nin oyundan alınması doğru bir karardı. Lakin Rodallega'da oyundan alınıp Ekuban santrafora çekilebilirdi. Ekuban haftalardır şanssız ama çalışmasının karşılığını Nwakaeme'ye attırdığı golde gösterdi. Nwaekeme bir yana takım bir yana. Bu oyuncu çok özel bir oyuncu adeta tilki gibi uyanık ve kurt gibi güçlü. Fiziğini iyi kullandığı gibi tekniğini ve defans arkası koşularını yaparak bugün yine kendini unutturarak rakibi de uyutarak güzel bir gol attı. Kalan dakikalarda kaçan goller olmasa daha rahat bir galibiyet izleyebilirdik.

Not: Hakem maçı kötü yönetti. Takdir haklarını rakipten yana kullandı. Neredeyse Erzurum'un el ve ofsayt golünde var olmasa gol verecekti. Bence taraflı ve art niyetli bir maç yönetti. Hakemler hep üç takım ve koruma talimatı aldıkları takımları kollayarak maç yönetiyor.