Bu sene Süper Lig yerine PTT 1. Lig’i takip ediyorum. Daha keyifli, daha mücadele dolu, daha centilmen… Bir de takımım 1461 bu ligde oynuyor. Göğüs kafeslerinin içindeki tün organları çıkarılıp yerine yürek doldurulmuş onbir genç… Bu kadar mı içten oynanır, helal olsun.
 
Ne var ki konuşmayı bilmeyen, iki kelime etmekten aciz yorumcular keyfimizin içine ediyor. Az önce biten Konya-1461 maçının yorumcusu Hayri Ülgen nasıl bir ruh hâli içindeyse, TRT ekranlarından öyle bir laf etti ki, skandal desek hafif kalır: “Oynayan Konyaspor, golü atan MAALESEF 1461 … ''
 
İfadeye bakar mısınız? Sanki 1461 Türk değil de, Fransa takımı. Ülgen, takımda iki siyahi futbolcu var diye mi karıştırdı acaba? İyi ki ıkınan bir topçu görmedi, yüz hatları zordan gerildi diye Japon takımı sanabilirdi.
 
Hele, “Bir top o kalede, bir top bu kalede…” diye bir cümlesi var ki, kuralları bilmeyen biri izlese, maçın iki topla oynadığını düşünür…
 
Anlaşılan Ömer Üründüller hiç bitmeyecek bu memlekette. Tamam kardeşim, illa konuşacaksanız konuşun, ama ne olur, iki kelimeden uzun cümleler kurmaya çalışmayın, beyniniz diliniz üzerindeki hükmünü yitiriyor.