Trabzonspor oyuna etkili başlayamadı. Ünal hoca AEK maçı kadrosunu bozmadan ve rotasyon yapmadan aynı kadroyu sahaya sürdü. İlk yarıda bir iç saha takımının aksine Trabzonspor topa ve oyuna hakim olamadı. Topun Trabzonspor'da olduğu dakikalarda oyun kurmakta zorlanan ve kanat organizasyonu kısıtlı bir oyun izledik. Özellikle Sörloth'a top getirmesi gereken kanat oyuncuları oyunun orta alanda sıkışmasından dolayı üretken olamadı. Nwakaeme'nin ürettiği ve Sosa'nın Abdülkadir'in kafasına kondurduğu gol pası müthişti.

İkinci yarıda topun kontrolünü ele geçiren Malatya pozisyon üretmeye çalıştı. Trabzonspor'da topu kaptığı zaman kontra atağa olgun çıkamaması gol pozisyonu üretememesine neden oldu. Özellikle Sosa ve Abdülkadir Parmak defansif olarak çok mücadele verdiler. Hüseyin'in kritik müdaheleleri yerinde olsa da kapılan toplar olumlu kullanılamayınca gol pozisyonu üretmekte sıkıntı yaşandı. Malatyaspor'un en etkili oyuncusu Fofana'nın topunun direkten dönmesi maçın kırılma anıydı. Töre girdikten sonra yakalanan bir pozisyon varki Töre tek başına Trabzonspor yarısahasına kadar gelip sakatlanmasa gol olabilirdi. Trabzonspor'un sol kanatta Novak ile tek yakalanması Nwakeme'nin Abdülkadir Ömür kadar defansa yardım edememesi bu pozisyonların yaşanmasına neden oldu.

Rakibin tamamen oyundan düşmesi sonucu ve hatasından sonra kazanılan ikinci gol Trabzonspor'u rahatlasa da kalan dakikalarda yenen bir gol var ki maçın son anına kadar Malatyaspor'un maça asılmasına sebep oldu. Kanat akınında tesadüf mü artık şanssızlık mı dersiniz ne derseniz deyin Mikel'e çarpan top kaleciyi yanıltarak ağlarla buluştu. Mikel son dakikalarda oyuna girdi ve yine vasatı aşamadı. Görünen o ki Mikel'in takıma uyum sağlaması için daha uzun bir süre gerekli. Bu kadar durgun ve hareketsiz az pozisyon bulduğu bir maçta Trabzonspor'un oyunundan daha önemli olan bir şey varsa o da galibiyet. Dikkat çeken nokta ise Trabzonspor'un gol yemeden maç kazanamaması. Fenerbahçe maçında savunma ve ortasahanın bu şekilde olması özellikle oyunun kontrolünün rakibe bırakılması halinde farklı bir mağlubiyet yaşanabilir. AEK maçında rotasyon yapılması Nwakaeme ve Abdülkadir gibi oyuncuların dinlendirilmesi faydalı olabilir.

Maçın adamı: Abdülkadir Ömür