Andreas Cornelius diye yazılır, Ordinaryüs Cornelius ‘’ diye okunur..

Buradan “haberts.com” yayın yönetimi ve Trabzonspor taraftar liderlerine sesleniyorum..

Kuzeyin yeni Kralı Cornelius’un  gol yollarında daha çok verimli olması için “ Ordinaryüs Cornelius ‘ diye böyle  bir sloganı kullanmalarını öneriyorum..

Tribünlerin bu sloganla yeni Kral’a gol rekorları kırdıracağına inancım tamdır..

Buda benim hediyem olsun bordo mavi renktaşlarımıza.

Golü adeta koklayan Kuzeyin yeni Kralına ordinaryüs payesini vermek çok yerinde bir “ mahlas “ olur diye düşündüm..

İnşallah kabul görür..     

Türk futbol tarihinde adeta bir devrime imza atarak, İstanbul hegemonyasına dur  diyen Trabzonspor ‘un bu şanlı tarihinde  güzel İzmir’inde katkı ve anıları vardır hiç kuşku yok ki..

Her ne kadar her şeyi bilen ünlü Türk Bilgesi “ Hıncal Uluç ‘ un gözünde Trabzonspor’un en ufak bir kıymet-i harbiyesi  olmasa da, ben inanıyorum ki, İzmir’de de yıllar sonra ‘ Bordo Mavi ‘renklere hasret nice gönüllerin hasreti dinmiştir diye düşünüyorum..

Ve yine bu güzel akşamda, Altay’dan Trabzonspor’a transfer olup ‘ Bordo Mavi ‘formayı terleten unutulmazlar arasına giren  rahmetli Turgut Uçar’ı da anmadan geçmek olmaz diye düşünüyorum.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun..

Yıllar sonra yine yeniden  Trabzonspor  Altay’a rakip olunca, insan ister istemez o güzel zamanlara dönüveriyor..

Öyle ya, kim bilir kaç şampiyonluğun hikayesinde İzmir Atatürk Stadyumunun, Alsancak Stadyumununda şahitliği vardır Trabzonspor adına..

Bu vesile ile bir zamanların nam-ı diğer Altaylı Büyük Mustafa’sı, sonrasının teknik direktörü Mustafa Denizli hocamıza ve Altay’ a başarılar dilerim.

Geçen haftaki olağanüstü  Hatayspor galibiyeti sonrası, hiç kuşku yok ki Altay deplasmanı da, acaba bir Antalyaspor maçına benzer bir netice verir mi diye birçoklarının akıllarının bir yerine kazınmıştı bile..

Oyunun mutlak hakimi Trabzonspor gibi gözükse de, Mustafa hocanın öğrencileri, hem ligdeki konumları itibariyle hemde lidere karşı oynayacak olmalarının motivasyonuyla, ilk yarıda sergiledikleri futbolla, adeta ligde  bulundukları sıralamanın aksine gece ile gündüz kadar farklı bir futbol performansı sergilediler.

Hele ki Cebrail’in muhteşem golü ile takımını öne geçirince, Trabzonspor’lu taraftarların acaba mı diye endişelenmelerine yol açtı doğrusu..

Fakat, Abdullah hocanın sabırlı oyunu ve ikinci yarıdaki yerinde ve zamanındaki değişiklikleri liderin tüm endişeleri bertaraf etmesini sağladı..

Bakesatas, Dorukhan ve  Koita hamlelerinin galibiyeti getiren skora  direkt etki sağlaması ise daha anlamlı maç hikayesinin tezahürü oluyordu..    

Son “ Viking Cornelius “  attığı goller kadar, bu gollerin oluşumuna katkı yapan, o akıl dolu pasların sihirli ayaklarını da kutlamak elzemdir diye düşünüyorum..

Bu arada, önceden dikkat çekmiştim, başta Bakesatas olmak üzere, oyuncuların sinirlenmesini sağlayıp kolayca kart almalarına çanak tutulmakta.

Abdullah hocanın bu konuda oyunculara gerekli psikolojik dokunuşları yaptıracağına eminim.

Ki, Bakesatas mesela hemen sinirlenip çok kolay galeyana gelip kart görebiliyor.

Özellikle ikinci yarı bu gibi bel altı  taktiksel  oyunlara gelmemek gerekir..

Sonuç itibariyle, yıllar sonra romantizmin başkenti güzel İzmir’de harika ve bir o kadar da anlamlı bir galibiyetle yoluna emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor’a bu kutlu spor yürüyüşünde başarılar diliyorum.

Hasan Akbaş

Haberts.com