ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin ikinci etap güzergahında incelemelerde bulundu.

Güler, birinci etabı 2019 yılında tamamlanarak hizmete açılan yolun ikinci etap inşaatında çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgi aldı.

Başkan Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde buraları haritalarla incelediklerini, bugün ise Büyükşehir Belediye Başkanı olarak uygulamasını gördüklerini anlattı.

Yapılan bu proje ile Ordu trafiğinin de rahatlamış olacağına işaret eden Güler, "Yani Bakanlığım döneminde harita ile etüt ettiğimiz yerlerde şimdi viyadükler, sonra da tüneller yükselmiş olacak. Bu bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor." ifadesini kullandı.

Güler, şu anda Akçatepe 1 tünelinde bulunduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gördüğünüz gibi bir tanesi tamamlanmış 470 metre uzunluğunda tünel var. İkinci tünelin açılması için de çalışmalar devam ediyor. Bunlar bitirildiğinde iki geliş, iki gidiş olacak. Bu tünellerin tamamlanması sonrası Ordu Şehir Hastanesine bağlanması için tünelin içinden üçüncü bir gidiş geliş tüneli açılacak. Bu işin en güzel tarafı Bakanlığım döneminde harita üzerinde etüt çalışmasını yapmış olmam. Şu anda uygulamasını görüyoruz."

Çağdaş bir yapıyı şehre kazandırdıklarını vurgulayan Güler, "Ayrıca çevre yolu için 4 tünel inşaatı daha yapılacak. Bu çevre yolu tamamlandığında hem şehrimizin trafik sorunu çözülmüş olacak hem de gelecek nesillerimiz için modern bir yapıyı şehrimize kazandırmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ordu Şehir Hastanesi inşaatını da inceleyen Güler, böyle bir projenin yapıldığı bir ilin Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın da kendisini ayrıca mutlu ettiğini kaydetti.


Kaynak: aa