Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, 2B arazisi olan çiftçilerin kadastro mahkemelerine başvurarak alacakları belgelerle ziraat odalarında ve tarım müdürlüklerinde işlemlerini yaptırabileceklerini söyledi.

Başkan Selami Akarsu, 2B arazisi olan çiftçilerin Mazot Gübre Desteği ve Alan Bazlı Gelir Desteği’nden yararlanabilmeleri için başvurularını bir an önce yapmaları gerektiğini duyurdu.

Başkan Selami Akarsu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2B Arazilerini kullanan kişiler öncelikli olarak kadastro mahkemesine başvuru yapıp Kadastro tutanağı alacaklar. Aldıkları bu tutanakta kişinin o araziyi kullandığını dair işgalci olduğunu gösterir adının yazılı olması gerekiyor. Ayrıca orman ve maliye arazisindeki davaya müdahil olduğunu belirten ayrı bir yazı alması da gerekiyor. Bunu da yine kadastro mahkemesinden alması gerekiyor. Daha sonra almış olduğu bu tutanak ve yazılar ile ziraat odamıza başvuru yapacak. Ardından evraklar hazırlanacak, maliye ile çiftçi arasında bir kira sözleşmesi imzalanacak diğer başvuru evraklarına eklenip ilçe tarım müdürlüklerine teslim edilecek. Bu şekilde çiftçi 2B arazilerinden de faydalanmış olacak.”
Kaynak: iha