Ordu Çevre Yolu Projesi'ndeki Terzili Tüneli'nde ışık görüldü.

Ordu Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabı 2019 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştı. Projedeki Terzili Tüneli'ni de kapsayan yolun ikinci etap inşaat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarda sona yaklaşıldı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, çalışmaları yerinde inceledi.

Terzili Tüneli, 1.280 metre çift tüpten oluşuyor. Bugünkü incelemelerde tünelin sol tüp kazı çalışmalarına bakıldı. Kazı çalışmalarını Karayolları bölge müdürü ile birlikte takip eden Sonel, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Sonel, 9 ay önce tekrar başlayan kazı çalışmalarının kısa süre içinde büyük aşama katettiğini söyledi. "Terzili Tüneli'nde ışığı gördük. Viyadüklerle de Melet Irmağı'nı aşacağız inşallah. Allah emeği geçenlerden razı olsun." dedi.

Sonel, üstyapı ve beton imalatının ardından elektromekanik imalatın da tamamlanması ile tünelin trafiğe açılmaya hazır hale geleceğini bildirdi.

Hem çevre yolu hem de hastane inşaatinin de hızla ilerlediğini vurgulayan Sonel, "Şehir merkezinden hastaneye ulaşım sağlayacak bu yolla, bölgenin sosyo ekonomik değeri artacak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim