Gündüz saat 3 gibiydi.Bir yandan Trabzonspor resmi sitesinden satılan kombine rakamlarını görmeye bir yandan da bilet satan arkadaştan kaç bilet satıldı acaba diye öğrenmeye çalışıyordum..11 bin kombine satılmış aşağı yukarı.10 binde bilet galiba. Geçen sene, ağırlığı ikinci yarıda olmak üzere satılan kombine sayısının neredeyse yarısı kadar satılmış. 
-Dostum,dedim gişedeki arkadaşa, nerde bu millet.Maç günü burda kuyruk olması gerekirken kapıda sigara içiyorsun sürekli.Yoksa maç saatini mi bekliyor herkes diye sordum..
Yanından uzaklaştıktan sonra da gerizekalı lan bu millet diye de söylediğimi hatırlıyorum.Böylesine önemli bir maçta rakip seçtiklerini,takımı yalnız bıraktıklarını,bu kadar transfer yapılmışken,hedefler en tepeler olarak gösterilmişken,şanssız kaybedilen puanların telafisi olabilecek maçlardan birinde evde oturmanın anlamsız olduğunu düşündüm.Maça gitmeyenlere biletlerini aktarmalarını,maç ne olur diyenlere de rabia+1 işareti yaptığımı hatırlıyorum..
Aklını peynir ekmekle yiyen ben ve benim gibilerin bir virüs ile yaşamak zorunda olmaları çok acı gerçekten.Hasta olupta hastalığını kabul etmeyen bilmem kaç yüzbin kişi ile aynı şehirde yaşamak iyileşmenin yakınından geçirmiyor bizi ne yazık ki.Kurtulmayı hiç denememek,aklının ucundan geçirmemek,hayatımızı hep Trabzonspor temeli üzerine oturtarak devam ettirmek bugünü yaşayan bende çok derin izler bırakacak sanırım.
Bu gece maçtan sonra aklıma ilk gelen ne boktan bir hayatımız olduğuna dair küçük örneklerdi. Ama bir kaç dakika sonra bu küçük etkenlerin aslında birleşselerde çok fazla yer kaplamadığını,asıl yer kaplayanın bu virüsten hallice urlaşmış Trabzonspor sevdası olduğunu anladım. Yani bu boktan hayatımızın aslında hiçte fena bir hayat olmadığını anlamam için 3-0 dan maçı vermemiz gerekiyormuş.Yapmam gereken sadece sifonu çekmek.
Bugün bilet ve kombine almayarak maça gelmeme kararı alan herkesten özür diliyorum.Sizler benim gözümde kurtulmuş,hayata yeniden başlamayı seçmiş insanlarsınız.
Asıl gerizekalı benim.
Maç için yorum bekleyenlere yarın söküp attığım Trabzonspor sevgimi mail olarak atacağım.