Karabükspor seyircisinin bu anlamsız Trabzonspor hoşnutsuzluğunu anlayamadım doğrusu!
Biz emeğin başkentine geldik diye düşünürken, emeği ve üstün yetenekleriyle Türk futboluna ve dolayısıyla bütün Karadeniz bölgesine futbol anlamında bir ivme kazandıran Burak Yılmaz’a atılan cismi tasvip etmemiz asla mümkün olmadı(!) ki, o cisim masum bir ‘’ kartopu ‘’ olsa da!!!..

Kar-demir yerine kar-topu işlemeye başladıysa Karabük işletmeleri, bunu değerli Karabük halkının takdirlerine bırakıyorum.

Trabzonspor’un, bölgenin denge unsuru olduğunu Karabük’ten- Rize’ye kadar unutmamak, zarar değil, fayda sağlayacaktır herkese.

Emektar kaptan Bülent Korkmaz ile farklı bir oyun şekline bürünen Karabükspor, belli ki geçen hafta ki farklı Galatasaray yenilgisinden olumlu dersler çıkarmış.
İlk yarının ilk çeyreği sonrası, başta Cernat’ın güzel futboluna ayak uyduran Korkmaz’ın talebeleri, Trabzonspor’u en az üç net gol pozisyonuyla rahatsız etti.
Bunlarda yine Tolga set oldu rakip forvet ayaklara..
Aykut’un, Shelton’a temasıyla kazanılan penaltı golü, Karabük’ün oyun anlamında o ana kadar ki taktik anlayışının tuttuğunu göstermiş oldu.
Trabzonspor’a boş alan kalmayınca, Burak ve Olcan olumlu paslar alamadı ve birkaç cılız atak denemesi sonuç vermedi.
Colman elde ettiği karambolde ki pozisyonu değerlendirseydi, Trabzonspor oyunu kotarıp belki de Karabükspor’un direncini çoktan kırmış olacaktı!

İkinci yarı; hücum zenginliğini çoğaltmalı diye düşünüp ve beklediğimiz Trabzonspor ; Cernat’ın mükemmel serbest atışında Tolga’nın çabalarına rağmen Boşnak Jahij’in fırsatçılığında çaresiz kaldı!...
Üçüncü bölgede final paslarını yerinde değerlendirmek ve gömülü Karabükspor defansını açmak için Halil’in, Alanzinho’nun yerine oyuna girmesi Şenol Güneş’in doğru hamlesiydi.
Nitekim son günlerin başarılı ismi Paulo Henrique’nin Burak Yılmaz’la giriştiği işbirliğinden gelen Trabzonspor golü, hem Burak’ı hem takımı ateşlemeye yetti.
Fakat Cernat durdurulamıyordu Karabükspor’da!!!

Adrian’mı , Cernat’mı (?) sorulu bir seçenek düştü aklıma birden!....
Aykut’la uyumu bugün beklenenin altında kalan Colman’ın, sanki oyunda biraz daha kalmalıydı diye düşünüyorum. Bir yandan da genç Sercan’ın oyuna dahli, orta sahaya ayrı bir hareketlilik getirdi.
Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor’un bal yapmayan arılar gibi sağa sola deplase oluşları, bugün bir çok yeni transferleriyle ilk defa görücüye çıkan Karabükspor'un; bu kartopu donanımlı seyircili önünde istediğini almasına engel ol(a)madı.
Hem de tarihinde ilk defa Trabzonspor’u yenerek!!!

Bu demek oluyor ki, bugün Trabzonspor’un bu maça bakış açısı bizden farklı olmuş!
Paradigma farkıydı bu bize göre aslında, şampiyonluk yolunda kaybedilen ivmeyi sekteye uğratan.
Şöyle ki!
Bir hafta önce ağır bir mağlubiyet alırken Karabükspor; aslında Galatasaray’dan aşağı bir oyun performansı göstermemişti.
Şenol Güneş gibi bende korkuyordum bugün işin aslını söylemek gerekirse ve korktuğum başıma geldi..
Benim paradigmam, yani bakış açım Karabükspor’un zor bir deplasman olacağı üzerineydi!

Hele o ‘’ kartop ‘’ lu karşılamaları gördükten sonra(!)…
Zor bir akşamın Trabzonspor’u beklediğini sanki hissetmiştim, fakat ben yağan karda bir pamuk tanesiydim…
Benim değil, Trabzonspor’un hissedişi önemliydi!..

Kartopu oynamak istiyorum şimdi, böylesi daha iyi sanki!!! 

HASAN AKBAŞ
21/01/2012