Her zaman dediğim gibi tekrarlıyorum; bir gazeteciden önce Trabzonspor taraftarıyım. Tarafım ve Trabzonspor’dan taraflı gözle bakıp yorumluyorum.

Bugün bir taraftar gözüyle canlı canlı dinlemek için gittiğim Ersun Yanal’ın basın toplantısından, çok mutlu şekilde ayrıldım.

Çünkü bir taraftar olarak duymak istediğim bütün sözleri duydum.

Vahid Halilhodzic’in yaptığı içimizi karartan cümlelerden sonra Ersun Yanal’ın yaptığı açıklamalar ilaç gibi geldi.

Halilhodzic futbolcularını aşağılayan kelimeler kullanırken, Ersun Yanal takımına güvendiğini her cümlesinde tekrarladı.

Halilhodzic beraberliğe mutlu olduğunu dile getirirken, Ersun Yanal her maçı galibiyet için oynayacaklarını beraberliğin mutlu etmeyeceğini hissettirdi.

Yıllardır söylerim; Trabzonspor’u beraberliğe oynarken görmektense galibiyeti ararken yediği gol sonrası kaybetmesine daha çok mutlu olurum. Bunun matematiğini de yaparsak benim mutluluğumun Trabzonspor’un mutluluğu olacağını hemen hemen herkes anlar. Anlarda bir Halilhodzic anlayamamıştı ve ısrarla bir puanı kar olarak görüyordu.

3 maçta beraberlik almak ile 1 maç kazanmanın aynı şey olmasına rağmen Halilhodzic ligi 2 puanlı sistemde sanıyordu  sanırım. 

Trabzonspor takımı her maçta galibiyet için sahaya çıksın, en az ikisini kazanır. Beraberlik için sahaya çıkarsa, bunun için teknik direktöre gerek yok. Rakip takımlar Trabzonspor’dan 1 puana her zaman razı gelir.

Şimdi gelelim Ersun Yanal’ın mutluluğuna, daha önce Facebook sayfam üzerinden yazdığım gibi;

“Ersun yanal Fenerbahçe’de mutlu olduğu yönünde attığı tweetleri silerse, Trabzonspor’da söylediği hiçbir sözün benim için anlamı yoktur. ”

Her zaman destek verdiğim Ersun Yanal hocamız, eğer kendisini yıpratmaya çalışan insanların isteği üzerine Fenerbahçe’de mutlu olduğu yazısını silseydi buna tepki gösterirdim ki, bugün yaptığı açıklama da tam kendisine yakışan ifadelerle durumu anlattı.

Ersun Yanal hocamız, ”çalıştırdığı takımı başarıya kavuşturan her hoca mutlu olur. Trabzonspor’u da çalıştırıp başarıya kavuşturursam burada da kendimi mutlu hissederim” dedi. İşte benim de beklediğim açıklama buydu. 

Çalıştırdığı her takımı sahiplendiğini gösteren Ersun Yanal hocamızın başarılı olacağına inancım sonsuz.

Yaptığı açıklamalar ile zekasının da muhteşem seviyede olduğunu da görüyoruz.

Yani kısacası Ersun Yanal üzerinde, kimse küçük hesaplar ve Trabzonspor Kulübü Başkanını yıpratmak için plan yapmasın.
Tekrardan Trabzonspor’umuza hoş geldin diyor başarılar diliyorum.