HaberTS- Haber Servisi- Türkiye büyürken tehditlerde peş peşe gelmeye devam ediyor; ülkemiz öncesinde gelişen bir devletti, şimdide gelişen bir devlet o zaman fark ne. Bütün yabancı güçler bir fil ve hızlı bir şekilde üstümüze gelmeye başladı, bu olayların hepsi de Türkiye ülke dışına asker çıkardığından bu yana oluyor. Ülkemiz küçük ve sıradan bir devlet olmaya aday da değil öyle bir durumu kabullenecek bir devlet de değil. Bu yüzden sürekli gelişmek için elinden geleni yapıyor; bu gelişimin sadece Türkiye sınırları ile başarılmayacağını da bilen Türkiye başta Akdeniz olmak üzere sınırlarını aşmaya başladı. Ne olduysa bundan sonra oldu ki ülkemize karşı birçok tehdit gelmeye başladı. Sıkıntılar ülkemizi iyice yormaya başlasa da Türkiye’de geri adım atmaya yönelmiyor işte detaylar;

Bu Akdeniz’den çıkılmayacak

İlk günden bu yana her gün ayrı bir tehdit yiyoruz; mantıklı bir bakış açısı ile bakmaya çalışalım. Bir Türk gibi değildi yabancı birisi gibi bu Türkiye başka ülkelerin sınırlarını ihlal mi etti? Hayır. Bu Türkiye’nin Akdeniz’le sınırı var mı? Yani başka yerden mi geldi? Hayır. Yani Türkiye orada işgalci de değil; bir davet üzerine gitmiş gibi gözüküyor. Bu kadar parça bir araya geldiği zaman kimse Türkiye’ye bu topraklarda haksız diyemez ki bu ülke haksız da değil. Kendi bölgesinde ve başka bir ülke tarafından davet edildiği bölgede araştırma yapıyor. Ortada hukuka aykırı hiçbir durum gözükmüyor. Olaylara dış bakışla bakması gereken bir insanın bakış açısı bu olmalıdır; yabancı devletler ise olaya çok başka açılardan bakıp ülkemizi haksız çıkarmak için elinden geleni yapıyor; bu ülkelerin başında ise her zaman olduğu gibi ABD yer alıyor.

ABD teröre açıktan destek verdi

Bize karşı bu kadar iki yüzlü başka bir devlet görülmemiştir; ABD yıllarca bizim yüzümüze gülmeye devam etti, Türkiye olarak biz arkamızdan bir işler döndüğünü fark ediyorduk ama bunu ispatlamak için deliller gerekiyordu. ABD delile falan gerek bırakmadı çok açık bir şekilde teröre destek veriyor ve bunu da saklamıyor. Ülke olarak bu şekilde davranan devlete karşı tepkimizi göstermek zorundayız.

Ambargo uygulasalar ne olur?

ABD ülkemize karşı ambargo uygulamak istiyor ki bu onların sırrı olsa da biz alıştık bu dolaplara, Türkiye daha önce ABD’den ambargo yedi, sonucunda yıkıldı mı? Hayır. Evet, ambargo yemek ülke için zor bir sürecin başlangıcı oluyor ama bu sene farklı bir sene, bu sene işin içinde bir de Çin devleti var, Çin dünya liderliği için ABD’ye karşı taraf topluyor ki Türkiye olmadığı zaman ABD, Ortadoğu’da kontrolü sağlayamaz. Bu yüzden onlar bize ambargo uygularsa bizim de yapacağımız iş çok basittir; gidip Çin’in yanında oluruz. Sonra ABD ne yapar izler bakarız.