HaberTS- Haber Servisi- Türkiye, 2020 yılında dünya gündemini epey meşgul etmeyi başardı; özellikle dünyalar arası dengelerde Türkiye hangi tarafta olursa ağırlık yükü değişiyor. Ülkemiz dünyada ki dengelerim değiştiğinin çok farkında ABD, hala kendini dünyanın lideri sanıyor ama bu boş bir hayalden öte bir durum değil. Ülkemiz ABD ile ters düştüğü zamanlarda s-400 savunma sitemini Rusya’dan almıştı. ABD Rusya’dan bu füzenin alınmasına tepki göstermiş ti. Tepkilerin boyutu hiçte küçük bir şekil de değil fazlasıyla kaba tepkilerdi be ABD gibi bir ülkenin kendini küçük düşürmesinden başka bir konu değildi. Hala ülkemize karşı gözdağı misali konuşmalarını sürdüren ABD bu işten çok zararlı çıkacağını görecektir.

Boş tehditler karnımız tok

Türkiye ilk defa tehdit edilen bir ülke değil ve bu tehditlerin hiçte arkası gelmedi; ABD, kendi kaybettiklerinin fazlası ile farkında olan bir ülke; Şu anda ne yapacağını şaşırmış ve her gün bir yere saldırıyor. Biz paramızla mal alıyoruz ki nereden istersek oradan almakta fazlasıyla özgürüz; ABD bize karşı cephe alınca bizde Rusya’dan aldık. Bunun karşısında bir rest çekilecekse gidip Rusya orada, istediği gibi rest çekebilir. Neden çekmiyor? Bunun cevabı fazlası ile basit, Rusya ile karşı karşıya kalmak onlara çok büyük ekonomik zarar verir. Türkiye’nin yanlarında olması da Rusya’ya karşı hep bir pilot bölgeye sahip olmak demektir. Eski günler geride kaldı ki asıl dertlerini de çok iyi biliyoruz.

Akdeniz’in intikamını almaya çalışıyorlar

Ülkemiz doğu Akdeniz de olduğu için pek çok ülke tarafından tehdit edildi; bunların başında ise ABD’nin Avrupa’da ki yancısı Fransa yer aldı. Fransa’nın elinden geleni yapmasına rağmen Türkiye üstünde baskı kuramaması, konunun ABD’ye intikal etmesine neden oldu ama ABD’nin tehditleri de bir şeye yaramayınca bu sefer ambargo diyorlar. Bize daha önce de ambargo uygulamıştınız ve biz halen ayakta sapa sağlam duran bir devlet konumunda yer alıyoruz. Şu an dövizi yükselttiniz, Türkiye yıkıldı mı? Hayır. Türkiye kuru tehditle yıkılacak ve ya üç beş ambargo uygulaması ile yıkılacak bir devlet değildir. Bizim halkımız aç da yaşayıp savaşmayı bilir ama sizlerin halkı ne yapar. Sizler kendi halkı ile çatışan bir ülke olarak derdinizi başka yerlere aktarın.

Editör: TE Bilişim