ORDU (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İnandığımız yol bu milleti yeryüzünün bütün milletleri arasında en üst noktaya çıkarma mücadelesinin yoludur. İnandığımız yol bu ülkenin evlatlarının her birisini gerçekten güçlü bir refah seviyesine ulaştırma yoludur." dedi.

Kurtulmuş, Durugöl Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kar yağışına rağmen Ordu'nun dört bir tarafından salona gelen herkese teşekkür etti.

Gara'da hain, kalleş bir pusu sonucu şehit olan 13 kişiye rahmet dileyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 yüzbaşımız ve bir uzman çavuşumuz Gara operasyonunda şehit düştüler, onların şehit cenazelerine de katıldık. Ben şimdiye kadar bir tek aileden isyan manasına gelecek söz görmedim. Bütün kardeşlerimiz, şehitlerimizin anaları, babaları, eşleri 'vatan sağolsun, millet var olsun' diyerek şehit cenazelerinde bile dua ediyorlar. Allah'a binlerce şükür böylesine büyük bir milletin ferdi olmaktan dolayı bizler de iftihar ediyoruz. Allah milletimizi payidar etsin, devletimizi daim kılsın."

Bu toprakların her bir karışının şehit kanıyla sulandığını belirten Kurtulmuş, "Bu millet yeri geldiği zaman şehit olacağını da 15 Temmuz gecesi göstermiş, 'Ya Allah bismillah Allah'u ekber' diyerek vatan hainlerine vatan topraklarını zindan etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, kongrelerin yönetimlerin belirlendiği toplantılar olduğunu dile getirerek, "Kongreler düğün, dernek merasimleridir ama aynı zamanda bir ahitleşme törenleridir, bir söz verme törenleridir. Bir araya geliyoruz ve birbirimize burada söz veriyoruz, 'İnandığımız yolda yürüyeceğiz, sonuna kadar yürüyeceğiz' diye söz veriyoruz." diye konuştu.

"Burada yazan 'İnandığın yolda yürü' lafı sadece kongre sloganı olsun diye yazılmış bir söz değildir." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ahitleşmemizi inandığımız yolda yürümek üzere yapıyoruz, sonuna kadar gitmek üzere yapıyoruz. Peki inandığımız yol nedir? İnandığımız yol yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi kurma yoludur. İnandığımız yol canla başla çalışarak bu aziz millete hizmet etme yoludur. İnandığımız yol bu milleti yeryüzünün bütün milletleri arasında en üst noktaya çıkarma mücadelesinin yoludur. İnandığımız yol bu ülkenin evlatlarının her birisini gerçekten güçlü bir refah seviyesine ulaştırma yoludur. İnandığımız yol mazlum ve mağdur milletlerin elinden tutmak ve adalete dayalı yeni bir dünya kurma yoludur."

- "Tek yürek olarak 2023'e hazırlanacağız"

Kurtulmuş, bugünden itibaren burada kongreyle birlikte yeni dönemi de başlattıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"El ele, gönül gönüle, 'Öyledir, böyledir' demeden, tereddüt etmeden yek vücut ve tek yürek olarak 2023'e hazırlanacağız, 2024'e hazırlanacağız. Başından itibaren AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a çok büyük destek vermiş olan Ordulu hemşehrilerimize bir kere daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımızı 2023'de inşallah çok yüksek bir oyla seçeceğiz, yeniden Cumhurbaşkanı olmasını temin edeceğiz. 2024'de yeniden burada Büyükşehir Belediyesini ve bir tane eksiğimiz kaldı, Gülyalı'yı da tamamlayarak Allah'ın izniyle 19'da 19 yapmaya devam edeceğiz."

- "Milletin imkanlarını milletin hizmetine seferber etmek bizim şiarımızdır"

AK Parti'nin Türkiye'de ve Ordu'da yaptıklarının sabaha kadar anlatılabileceğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Havalimanının yapılmaya başlandığında, 'Burada havalimanımı olur' diyenler bugün herhalde hiçbir şey diyemez hale geldiler. Ordu'da yapılan tüneller, yollar, hizmetler, okullar vesaire bunları anlatmıyorum. Daha geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızla Rize'deki yapılmakta olan havaalanını da ziyaret ettik. Rize Artvin Havaalanı da inşallah 2021'in sonunda hizmete girecek. Türkiye'de akla hayale gelmedik işler yapıldı, daha da yapılacak. Milletin imkanlarını milletin hizmetine seferber etmek bizim şiarımızdır."

Kurtulmuş, AK Parti'nin bütün bu hizmetlerini yapabilmesini sağlayan en önemli şeyin devlet yönetimindeki zihniyet değişimi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Böyle devrim niteliğinde işler yapabilmeniz için aksayan, geri kalan, millete engel olan önce zihniyeti değiştirmeniz lazım. Türkiye'de iki önemli olan alanda büyük değişim sağlanmıştır. Bunlardan birisi iç vesayet odaklarının dağıtılması ve milletten başka beşeri hiçbir hakimiyet unsuru kalmamasıdır. Siyaseti dizayn eden, kimin Cumhurbaşkanı olacağına karar veren, hangi partinin hatta ne şekilde önünün açılacağına karar veren içeride vesayet odakları vardı. İşlerine gelmediği zaman, engelleyemedikleri zaman darbe yaparak, askeri vesayeti devreye sokan birtakım karanlık odalar, birtakım karanlık odaklar vardı. Rahmetli Menderes'i bu şekilde iş başından indirdiler. 71'deki darbeyi, 80'deki darbeyi, ondan sonra 28 Şubat darbesini böyle yaptılar. 15 Temmuz'da da bu vesayet odakları Recep Tayyip Erdoğan'ı ve yol arkadaşları yolundan çıkarmak, onları engellemek için darbe girişiminde bulundular. Ancak sizin imanınızla inancınızla Türkiye'deki iç vesayet odakları 15 Temmuz gecesi çöp tenekesine atıldı."

Katılımcıların, "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganı üzerine Kurtulmuş, "Değerli kardeşlerim onlar valla konuşmayı da beceremiyor, onu da söyleyeyim. Sadece laf ebeliği ve mahalle dedikoduları yapıyorlar." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin ittifakının, 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda direnişle birlikte başladığını ve şu ana kadar da bu ittifakın gayet güzel bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek, "Karşımızdaki ittifak nasıl kuruldu? 'Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin.'" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, şerefli ordunun kendi işini yaptığını vurgulayan Kurtulmuş, "Yurt içinde ve yurt dışında teröristlere ve düşmanlara göz açtırmıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri vatan savunmasının esas unsuru olarak, milletimizin ifadesiyle 'Peygamber ocağı' olarak bu millete şerefle hizmet etmeye devam ediyor." dedi.

"Güçlü ordu, güçlü Türkiye" sloganı atılması üzerine Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz, 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' derken teröriste göz açtırmayan bir ordudan bahsediyorsunuz. Siz, 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' derken Akdeniz'de mavi vatana sahip çıkan güçlü ordudan bahsediyorsunuz. Siz 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' derken Libya'yla anlaşma yaparak oradaki insanları eğiten güçlü bir ordudan bahsediyorsunuz. Siz, 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' derken Karabağ zaferine destek olan Türkiye'den bahsediyorsunuz. Onlarsa güçlü orduyu niye istiyorlardı, biliyor musunuz? Biz namlusunun uçlarını halka döndürmüş olan bir ordu istemiyoruz. Onlar da seçimden çıkartamadıkları Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetini bir şekilde iktidara getirmek için ordunun, milletin tepesinde olmasını istiyorlar. Bu devirler geride kaldı, vesayetin sivili de askeriyesi de tarihte kaldı."

Kongrede, AK Parti Ordu milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin de birer konuşma yaptı.


Kaynak: aa