Daha önce parti kurması düşünülen Ali Babacan Ve Ahmet Davutoğlu yeni partilerini kurmak üzere ne zaman başvuru yapacakları oldukça merak konusu olmaya başladı. Zira Eski AK Partili olarak bildiğimiz Ahmet Davutoğlu’nun yeni siyaset hayatında nasıl bir yol izleyeceği daha doğrusu nasıl bir başarı elde edip edemeyeceği oldukça merak konusu olmaya başladı.  Diğer yandan ise İç İşleri Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada Herhangi bir başvurunun henüz olmadığını belirtti.

Uzun süredir konuşulan bu konunun neden bu kadar uzadığı da merak konusu olmaya başladı. Neticede her ne kadar ülke seçimlerden yeni çıkmış sayılsa da bir sonraki seçimlerin çalışmasına başlamak çok daha iyi olacaktır. Partililerin tabii ki kadrolarını kurmakta düşünmeleri kimlerin ne gibi görevde yer alacaklarını ayarlamaları da  elbette ki bu sürecin uzumasına  neden olmaktadır.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Sözcüsü Çataklı "Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yeni parti için İçişleri Bakanlığına başvuru yaptı mı?" sorusuna Çataklı, "Bu konuda Bakanlığımıza söz ettiğiniz kişiler tarafından veya onların adına yapılmış herhangi bir bildirim henüz yok. Bize bir başvuru yapılmadı." dedi.

Konu ile ilgili olarak her ikisininde eski Ak partili olmasıda konuyu oldukça uzaması sebepleri arasında yer alıyor. Tahminlere göre ve beklenilenlere göre ikisininde Ak Parti’de ki yerleri düşünüldüğünde  sürecin uzama sebebi aslında nedeninide ortaya çıkartıyor.

Özellikle Ali Babacan’ın Ak Parti kurulduğu dönemlere bakıldığında ki önemli etkinliklerde ve kuruculuğunda yer alması çok daha önemli bir durumda yer alıyor. İlk başlarda insana değer verdiklerini belirten Ali Babacan Ak Parti’nin oylarının kaymasında önemli bir etken olacak gibi duruyor. Türkiyede en problemi insanların özgürlüklerinin kısıtlanması,hukukun yeniden işlenmesi gibi konulara değinen Ali Babacan zamanla ciddi farklarında oluşmasına yol açtığını belirtti. Öte yandan zaman içerisinde düzeltmeye çalışılsada Ak Parti’nin mevcut durumu da rahatsızlıklar oluşturması yeni partilerin kurulma sebebini açıklar niteliktedir.

Ayrılma sebebeni Ak parti’nin kuruluş ilkelerinden farklı olması ve şeffaflık olarak açıklayan Ali Babacan aslında neden yeni parti kurmayı düşünmeyi açıklar nitelikteydi. Ve yine Yerinden yönetim anlayışı, kurumdan yönetim, kararlarda keyfilik olmaması gibi durumları açıklaması aslında Ak .parti’deki çatlaklıkları da açıklar ve ülkenin karanlık tünelde olduğunu açıklar nitelikteydi. Ak partinin sisteminden önceden ayrılanlar kadar sonradanda ayrılanlar olduğunu belirtmesi aslında Ak parti’nin her ne kadar sonraki seçimler için çabalasa da kaybetmesini açıklar nitelikteydi.

Diğer yandan Ahmet Davutoğlu’nun ise yeni kuracağı parti isminin Bizim Parti olacağı konuşulmaya başlandı. Ahmet Davutoğlu'nun  yeni partisinin ismini Çarşamba günü ilan etmesi bekleniyor. Ak parti’nin yine önemli isimlerinden olan Davutoğlu’nun AK Parti'nin eskiden seçim reklamlarını hazırlayan merhum Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok'un da Davutoğlu'nun ekibinde yer alacağı öğrenildi.

Logonun belli olduğu söylentiler arasında.

Kulislere sızan bilgilere göre; partinin kurucular heyeti 130 kişiden oluşacağı düşünülüyor.  Bir dönem AK Parti'de siyaset yapan isimlerle birlikte yol yürüyecek Davutoğlu'nun parti logosu olarak da güneş figürünün üzerinde durduğu konuşulduğu söylenmektedir.