HaberTS- Haber Servisi- Sabah yazdığımız haberde; eski bir yunan bakandan söz etmiştik; kendisi konuşmasında yeri geldiğinde Avrupa Türkiye’yi tercih eder diye. Bu haberden çok süre geçmeden eski bir alman elçi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama yunan eski bakanın haklı olduğunu ortaya çıkardı; Türkiye ve ab arasında büyük olmasa bile sorunlar yaşanmış bu sorunlardan sonra ab Türkiye ile arayı açmıştı. Türkiye’nin AB hayali çok eskilere dayanıyor; yaklaşık 40 yıldır sizleri bugün yarın Avrupa birliğine alacağız diye sürekli oyaladılar ama bir türlü bizleri AB ye almadılar. Bununla da yetinmeyip dalga geçer gibi maddeleri önümüze sürdüler ama Türkiye de artık yeter diyerek müzakerelere ara verildi. İşte detaylar

Alman büyükelçiden müzakerelere ara vermeyin açıklaması

Şu an Türkiye ve Avrupa birliği arasında resmi olmasa da bir ara verilmiş gibi gözüküyor. Türkiye de uzun süre bulunmuş bir büyükelçi yaptığı konuşmada Türkiye’nin birkaç yıl sonra lazım olduğunda onlara yardım etmeyeceğini ve durumun bu hale gelmemesi için görüşmelere ara verilmemesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama bizden birinden değil direk alman bir siyasiden geliyor. İleriki zaman dediği olay Ortadoğu meselesi ve şu anda Ortadoğu üzerinde güçlenen bir Türkiye hâkimiyeti söz konusu, Türkiye daha büyük güce de ulaşacaktır o zaman yapılacak tek şey onlara yardım etmemek olacaktır. Türkiye, stratejik ve güç olarak çok önemli bir devlet, olayın bu boyutunun farkında olanlar var ama bunun farkında olmadan hala inatlaşanlar da yok değil.

Avrupa birliği sizin olsun

Bizim eskiden olan bir talebimiz vardı; evet, bunu kabul ediyoruz. Bizler Avrupa birliği denen birliğe girmek için çok çaba sarf edip çokta fedakârlıkta bulunduk. Bunlar ise bizi hor gördü ve nasıl olsa bunlar bizim elimize düştü mantığıyla sürekli üstümüze geldiler ve dalga geçer gibi sizi birliğe almıyoruz dediler. Türkiye büyümeye başlayınca işler çok değişti ve şimdi onlar bize daha çok muhtaç durumdalar. Avrupa birliği denen bu birlikte yalan olmuş birlikten öte bir konuma sahip değil. Eskiden sırf Osmanlı Devleti’nden kalma meselelerin öcünü alır gibi yaptığınız hareketleri unutmadık. Birliğiniz sizlerin olsun biz Avrupa birliği olmadan da güçlü ve büyük bir ulusuz.

Editör: TE Bilişim