Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türkiye Cumhuriyet devleti, FETÖ, PKK, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürecektir. İster Pesilvanya’da, ister Suriye’de, ister dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun bu ülkeye, bu millete kast eden kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti onları alacak ve bağımsız, tarafsız yargının karşısına çıkaracaktır" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Ankara Adliyesi alanında düzenlenen İş Yurtları Fuarı’na katıldı. Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin el emeği ürünlerinin sergilendiği sergiye Bakan Gül’ün yanı sıra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, başsavcı vekilleri ile adliye personeli katıldı. Fuarda konuşan Bakan Gül, Türkiye’nin iş yurtları sahasındaki çalışmalarıyla çok önemli bir model ortaya koyduğunu belirterek, bu modelin içinde de esasen insana verilen değerin yattığını söyledi. Ceza İnfaz Kurumları’nda iyileştirmeler yaparken bu kurumların insanları yeniden ailelerine ve topluma kazandırmaları için de bütün mekanizmaların hayata geçirildiğini ifade eden Gül, "300 Ceza İnfaz Kurumları’ndaki iş yurtlarında 52 binden fazla hükümlü ve tutuklu çalışmaktadır. Bin 700’den fazla atölye ve tesiste 189’dan fazla iş kurumunda faaliyet gösterilmektedir. Bu faaliyetlere katılan hükümlü ve tutuklular da mesleki eğitimin yanı sıra sigorta, ücret ve kardan pay almaktadırlar. 2017 yılından 2018’in ilk 6 ayına kadar toplam 67 bin 458 metrekare kapalı alana sahip 35 iş yurt atölyesi tamamlanmış ve faaliyete girmiştir" diye konuştu.

Tarımsal faaliyetler açısından hükümlülere iyi tarım uygulama eğitimleri verildiğini ve modern seracılık yapıldığını kaydeden Gül, yine bu çerçevede tutuklu ve hükümlüler tarafından sadece 2017 ve 2018 yıllarında 850 bin ağacın dikildiğini dile getirdi. Gül, geçtiğimiz yıl 2 bin 900 ton meyve ve bin 750 ton sebzenin infaz kurumlarında üretildiğini aktararak, "Hayvancılık sahasındaki çalışmalarda da sadece Niğde örneğini versek 19 bin 500 büyükbaş ve 6 bin 140 küçükbaş hayvanın kesimi yapılmış ve tüm Ceza İnfaz Kurumlarımızın et ihtiyacının yüzde 70’i böylece karşılanmıştır" dedi.

"Terör örgütleriyle mücadele kararlı ve kesintisiz bir şekilde sürecek"

Türk milletinin devlet ve millet olarak bütün zorlukları tarih boyunca aşmış bir millet olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"En son darbe girişimi yaparak ülkemizin demokrasisine, milli iradeye kast etmek isteyenlerle de yine milletimiz, devletimiz el ele bu ihanet girişimiyle de mücadeleyi başarıyla sonuçlandırdı. İşte bugün yargı mensuplarına bu hainler hesap vermektedirler. Türkiye Cumhuriyet devleti, FETÖ, PKK, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürecektir. İster Pesilvanya’da, ister Suriye’de, ister dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun bu ülkeye, bu millete kast eden kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti onları alacak ve bağımsız, tarafsız yargının karşısına çıkaracaktır. Namlusunu devlete ve bu aziz Türk milletine çevirenler asla tarih boyunca başarılı olamamışlardır, kıyamete kadar da başarılı olamayacaktır. Çünkü bu aziz Türk milleti hiçbir zaman bir esaret altına girmemiştir, hiçbir zaman hiçbir milleti esaret altına da almamıştır. Ezelden beri hür yaşamıştır, kıyamete kadar da hür yaşayacaktır."

Bakan Gül, konuşmasının ardından mahkumların el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.
Kaynak: iha