Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Erzurum’a geldi. Havalimanında konuşan Akdağ, “İş yapma kolaylığını, yatırım ortamını iyileştirmeyle ilgili olarak TBMM’ye iki kanun teklifi sevk ettik” dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal da, “Türkiye’de güçlü bir siyasi iktidar var. İçeride ve dışarıda her bakımdan güçlenen bir Türkiye var” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Atatürk Üniversitesince düzenlenen "Arama Konferansı" programına katılmak için, Maliye Bakanı Naci Ağbal da memleketi Bayburt’a gitmek için aynı uçakla Ankara’dan Erzurum’a geldi. Akdağ ve Ağbal, Erzurum Havalimanında gazetecilere açıklamada bulundu.

Recep Akdağ, iş yapma kolaylığını ve yatırım ortamını iyileştirmeyle ilgili olarak TBMM’ye iki kanun teklifi sevk ettiklerini belirterek, “TBMM’ye iki kanun teklifi sevk ettik. Birisi birçok kanunda değişiklik yapan Plan Bütçe Komisyonuyla ilgili bir kanundur. İş adamlarının, yatırımcıların işini kolaylaştıran bir kanundur. Çok güzel maddeler var. Yani bürokrasiyi ciddi manada azaltan, gereksiz maliyetleri düşüren bir reform paketi. Bir taraftan da icra iflas kanunu değiştirip şirketlerimizin daha batık hale gelmeden bir kurtarma anlaşmasına gitmesini sağlayan ikinci bir kanunla Adalet Bakanımız, Adalet Komisyonuna götürdü. Biz tam bunları çalışırken Maliye Bakanımız da mükemmel başka bir paketi meclise sevk etti. Bu üçü inşallah önümüzdeki aylarda ekonomiye bir kere daha can suyu olacak, ekonomiyi daha canlandıracak yatırımcılarımızı gerek yurt içi gerek yurt dışından teşvik edecek” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da Türkiye ekonomisinin güçlendiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Büyük bir Torba kanun tasarısını Cuma günü itibariyle meclise teslim ettik. Bu paket yatırım, üretim, istihdam, ihracat başlıklarında ekonomiye önemli destekler sağlayan bir kanun tasarısı. Ümit ediyorum ki haftaya yatırım ortamının iyileştirilmesi Plan Bütçe Komisyonunda hızlı bir şekilde görüşülüp tamamlandıktan sonra getirmiş olduğumuz kanun tasarısını da Plan Bütçe Komisyonunda görüşmeye başlayacağız. Türkiye ekonomisi 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra önemli bir sınavı başarılı şekilde geçti. Almış olduğumuz kararlar sonucu. 2018 ekonomimizin sinyalleri olumlu. 2018 Türkiye ekonomisi başarılı bir yıl geçirecek. Bunu işaret ediyor. Hükümet olarak ülkenin ihtiyacı olan yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Bizim meclise sunduğumuz kanun tasarısı içerisinde de özellikle yatırımları desteklemeye yönelik çok güzel düzenlemeler olacak. İstihdamı teşvik eden önemli yasal düzenlemeler var. İhracata destek verecek önemli düzenlemeler var. Bunları süratle yasalaştıracağız. Maliye Bakanlığı olarak katma değer vergisi kanunuyla ilgili çalışmaları tamamladık. Bakanlar Kuruluna getirecek düzeye getirdik. Katma değer vergisi kanunu değişikliğini Bakanlar Kuruluna getiriyoruz. Türkiye’de güçlü bir siyasi iktidar var. İçeride dışarıda her bakımdan güçlenen bir Türkiye var. Ekonomimiz daha da güçleniyor. Etrafımızda olan olaylara karşı Türkiye her bakımdan gücünü ortaya koyan bir performans sergiliyor. Bugün Suriye’de Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde devam ediyor. Bütün bu gelişmeler Türkiye ekonomisini geleceğe yönelik beklentileri olumlu yönde de etkiliyor.”
Kaynak: iha