HaberTS- Haber Servisi- Türkiye’ye demokrasiyi, halkın üstünlüğünü getiren parti CHP şimdilerde kendi içinde çalkalanmalar yaşıyor. CHP, uzun adı ile Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önderimiz, ülkemizin yıkılmayan ve eskimeyen gururu, atamız Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Halkı sadece bir adamın yönetmesini doğru bulmayan ulu önder, cumhuriyet rejimini ülke için en doğru karar olarak görmüş ve arkadaşları ile birlikte kararını almıştır. O günden sonra cumhuriyetle yönetilmeye başlayan Türkiye’de ilk parti olarak kurulan CHP, o zamandan bugüne varlığını devam ettirmeyi başarmıştır.  Mustafa kemal Atatürk öldükten sonra asla o ihtişamlı ve önderlik vasfının olduğu günlere dönemeyen CHP’de kazanlar şimdi iyice kaynıyor. İşte detaylar

Kılıçdaroğlu istenmese de gitmiyor

CHP şimdiki genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin başında uzun zamandır başkanlık yapıyor. Geldiği zaman partinin durumunun kötü olduğunu söylüyor ve bu partiyi iktidara getiremezse o zaman gideceğini söylüyordu. O bu sözleri söyledikten sonra çok seçim geldi gitti ama o bir türlü gitmek bilmedi; vatan sevdası diye gelenler gibi koltuk sevdasına tutuldu. Parti içi değişim gerektiğinin herkes farkında olsa bile kimse sayın genel başkanı o koltuktan indirmeyi başaramadı. CHP kanadında halk ve belirli kişiler de değişiklik istiyor ama genel başkanı da halk seçmediği için sayın genel başkan bir şekil de koltukta kalmayı başarıyordu. Yapılan son kurultayda çatlak sesleri çok farklı bir şekil de çıkmaya başladı.

Parti içi bölünme ’de başladı

Parti içinde bölünmeler daha öncesinde ses şeklinde bir muhalefetti; şimdilerde ise parti içinde yeni parti sözleri dilleniyor. Eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yeni bir parti kurmaya mı hazırlanıyor? Gelen söylentilerin hepsi şimdilik bu yönde geliyor. Parti içinde parti, CHP’ye bir şey kazandırmaz, mantıklı bir bakış açısı ile baktığımız zaman zaten parti hala atamın ismi ile oy almaya devam ediyor. Bu parti başka bir parti olsaydı şimdiye parti binasında kilit vardı. Bu ülkenin atasına ve onun ilkelerine sevgisi çok fazla olduğu için hala en büyük muhalefet partisi olma şansını koruyor. Bu şekil de kan değişimi genel başkanlıkta değildi partiden kopma şeklinde olursa o zaman parti daha çok kan kaybedecektir.

Editör: TE Bilişim