HaberTS- Haber Servisi- Akdeniz’de sular iyice ısınmaya başladı; koca deniz insanlara yetiyor ama devletlere yetmiyor; Fransa yaptığı sömürüye devam etmek istiyor ama buna da Türkiye izin vermiyor. Fransız devleti kendince akıllıca hamleler yaptı ama hepsi boşa düştü; Türkiye ile başka ülkeleri özellikle yunan devletini karşı karlıya getirmeye çalışan Fransa bu oyunuyla bizi dünya kamuoyunda kötü ve savaşçı bir devlet olarak göstermek istiyor. Türkiye ise bu oyunlara gelmeye niyetli değil; bizi savaşçı bir devlet olarak göstermek renk gaye olsa sorun yok ama ülkemizi çok yoruyorlar. Biz savaştan kaçan bir ülke değiliz; gönlümüz ise her zaman barıştan yana onlar nasıl istiyorsa öyle olur devri çoktan bitti. işte detaylar

Yunanistan bizi mi yenecek?

Yunanistan ve bizi sürekli karşı karşıya getirmeye çalışan Fransa da gerçekleri bizim kadar iyi görüyordur; yapmak istediğini de biz iyi görüyoruz, boş hayaller peşinde koşup ta sabrımızı zorluyor. Yunanistan ve bizi karşı karşıya getirdiler; biz Yunanistan’la savaşsak onlar bizi mi yenecek? Bunun cevabının hayır olduğunu onlarda bizim kadar iyi biliyor ama maksat Türkiye’yi kötü göstermek olsun. Yunanistan ise içinde alev alev yangınlarla üstümüze gelmeye çalışıyor; Fransa’nın gazı onu yakar, Türkiye bu yolda çok baş verir diye düşünebilirler ama bu yolda çokta baş alacağımızı bilmeleri gerekir. Özellikle Yunanistan ve Fransa ikisi de bizi çok yakından tanır.

Türkiye Akdeniz’de çok para kazanır

 Dertlerini anlamak da hiç zorlanmıyoruz; Fransa yıllardır Afrika ve Arap topraklarında at oynatmayı başarmış bir ülke olarak öne çıkıyor. Bu ülkelerden bir tanesi de Libya devleti oldu ki şimdi ki hükümetten fayda görmeyince koca ülkeyi darbenin eşiğine ittiler. Türkiye ise onlar için hesapta olmayan bir rüzgar olarak geldi ve çok fena esmeye başladı. Onlar eskisi gibi, kaldıkları yerden sömürmeye devam edeceklerdi ama ülke olarak buna izin vermedik; yıllarca yediğiniz yeter deyince de bu tepkileri ortaya çıktı.

Ülkemizi krize sürüklemeye çalışıyorlar

Türkiye, dışarda bildikleri gibi bir ülke değildir; bizi üç beş oyunla yıkamazlar. Ülkemizin dış açığını ve ülke içinde çok harikulade bir ekonomi olmadığını biliyorlar. Ülke içinde ekonomik kriz çıkartarak, ülke insanı ve devlet arasında değişiklik yapmak onların en büyük isteklerinden bir tanesidir. Biz halk olarak buna izin verdiğimiz zaman bu savaşı onlar kazanmış olur; Türkiye üç beş çapulcunun oyun oynayabileceği bir devlet ve bu numara yiyecek bir halk ülkesi değildir.