Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "FETÖ ile mücadele daha da etkin sürmelidir. Hala çok sayıda bağış yapan iş adamları ve şirketler vardır. Asıl parasal ilişkiler üzerine gidilmelidir" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, FETÖ ile mücadeleye değindi. Yılmaz, mücadelenin daha da etkin bir biçimde sürdürülmesi gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı ve Sayın İçişleri Bakanımızı uyarıyorum. Hala çok sayıda bağış yapan iş adamları ve şirketler vardır. Asıl parasal ilişkiler üzerine gidilmelidir. Daha çok sayıda bağış yapan şirket ve iş adamları vardır. Bunlar da ilerleyen süreçte soruşturma kapsamına alınmalıdır" dedi.

"15 Temmuz vakası tüm hücre bağlantıları ile çökertilmelidir" diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, "Çok sayıda bağış yapan şirket sahipleri ve işadamları belki de bu soruşturmada kenarda bırakıldı ya da gözden atladı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanlığı özellikle FETÖ örgütüne bağış yapmış şahıslara ve bunların şirketlerine odaklanmaya devam etmelidir. Türkiye bu mücadeleyi uzun süre sürdürecektir. Kim zamanında bunlara parasal yardımlar sağladı ise hepsi zamana yayılarak gerekli yaptırımlara uğratılmalıdır. Bu kapsamda özellikle yapılan bildirimler yargı tarafından dikkatle izlenmelidir. İlerleyen zamanlarda bu mücadele kapsamında bütün temizlik yapılacaktır diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Emniyet teşkilatında daha da etkin çalışma yapılmalı. İçişleri Bakanımız Sayın Soylu’ya daha önce de bu yöndeki düşünce ve endişelerimizi ilettik. Gerekli uyarıları daha önce de yaptık. Özellikle bu kurumun iyice temizlenmesi milletimizin geleceğinin teminatıdır dedik. Kendileri çok başarılı çalışmalar yapmaktadır. Daha da dikkatle hiçbir detayı atlamadan bu çalışmaları yoğunlaştırmalıdır. Bu kurum kesin olarak devletçi bir yapıya kavuşturulmalıdır. Herhangi bir cemaat veya benzeri yapıların bağlantısı, sempatizanı olanlardan iyice arındırılmalıdır. Devletin bekası bunu gerektirmektedir" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı adaylık uyum yasası derhal çıkartılmalı"

MYP Lideri Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza ile aday olacak parti liderlerinin beklediği uyum yasaları acilen çıkartılmalıdır. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanına gerekli görüşlerimizi ilettik. Acilen bu yasaları çıkartmasını bekliyoruz. Umarım bu süreç uzatılmadan adayların önünü açacak gerekli düzenlemeler derhal yapılır. Zira mevcut adaylar dışında yeni adaylar çıkacağı kendileri tarafından da bilinmektedir. Demokrasimiz adına zengin bir seçim olmasını temenni ediyorum. Ama uyum yasaları daha fazla uzatılmadan derhal çıkartılmalıdır ki adaylar da çalışmalara başlayabilsin."
Kaynak: iha