HaberTS- Haber Servisi- Türkiye gündemi uzun süredir değişmeden yerini koruyor; yaklaşık 2 aydır Akdeniz ile yatıp Akdeniz ile kalkıyoruz. Türkiye’nin Akdeniz’in doğusunda yer alması bazı kişilerin tekerine çomak soktuğunu çok açık bir şekil de gösterdi. Ülke olarak buradan menfaatimiz olacağını biliyoruz ama üstümüze de çok fazla geliyorlar. Avrupa ülkelerinin bu baskısı karşısında Türkiye geri adım atacak mı? Fransa ve Yunanistan ülkemizi Avrupa ve dünyaya kötü göstermeye çalışıyor bu durumun olumsuz etkileri neler olacaktır? Bugün bu soruların cevabına bir bakalım; ülkemiz Akdeniz de ne kazanır ne kaybeder? Özellikle bu nokta bizim gelecek adımlarımız için çok önemli bir noktadır. İşte detaylar

Türkiye Akdeniz’de geri adım atmalı mı?

Ülkemizin geri adım atmayacağını Fransa ve yandaşlar çok iyi biliyor; peki, ülkemiz geri adım atmalı mı? Bu soru üzerinde yoğunlaşmakta fayda görüyoruz. Akdeniz tam bir denklemeler bütünü oldu; burada kaybeden çok şey kaybedecek kazanan ise çok şey kazanacak. Ülkemiz bu denklemde x değil direk sonuç; bu denklemde bilinmeyen bir şey yok her şey ortada ve biz oraya işgalci olarak gitmedik. Şimdi o topraklardan çıkarsak, işgalci durumuna düşeriz bu da yetmezmiş gibi yıllardır uğraşarak yaptığımız prestijimiz de yerle yeksan olur. Bu yüzden Türkiye kim gelirse gelsin oradan geri adım atarak ayrılmaz. Bizim oradan çıkışımız tek bir şart ile gerçekleşebilir o da ülkemiz için sunulacak olan güzel bir karlı anlaşma.

Bize karşı savaşamazlar

Ülkemi sevdiğim için değil karşıda ki ülkeleri çok iyi tanıdığım için konuşuyorum; şu an Yunanistan’ı bir kenara koyarsak ülkemiz aleyhinde en çok çalışan ve güçlü duran devlet Fransa’dır. Var sayalım da Fransa bizle savaş girdi; kaybedeceği bir genç nesli bile yok, yani şimdi elinde bulunan genç nesli kaybettiği zaman bir daha yüz senede toparlanamaz; onlar bizi ahmak sanıyorlar ama biz bunların farkındayız. Türkiye Yunanistan ve Fransa’dan daha avantajlı konumda olan devlet olarak öne çıkmışken neden geri adım atarak kendini küçük düşürsün. Yunanistan hala bir çocuk gibi sürekli ağlayacak bir yer geziyor; bizimle dans edecek güçte asla olmadılar. Bu yüzden Türkiye bastığı adımı sağlam atmaya devam etmeli ve buradan kazanacağı karı asla bırakmamalıdır. Bu şekil de Türk ekonomisi hızlı bir toparlanma yaşayabilir.