HaberTS- Haber Servisi- Meyve veren ağacı taşlarlar diye bir sözümüz var ki bugüne kadar söylenmiş en doğru sözlerden bir tanesidir. Türkiye, gelişmeye yani hızlı bir şekil de gelişmeye başladığından bu yana bütün devletler ülkemize karşı tavır almaya başladı. Türkiye’nin dost bildiklerinin hepsi arkamızdan kuyu kazan tiplermiş. Özellikle Avrupa devletleri bizi bu kadar çekemeyen devletler olduğunu iyi ki belli ettiler, Türkiye de bu devletlere dost diye sahip çıkıyordu. Türkiye Akdeniz’de normal sınırların dışına çıktı, bu uzun zamandır yapılmayan bir durumdu, kendi sınırlarının dışına çıkınca hemen dost düşman belli oldu. Her zaman yanımızda duran devletler bir anda karşı safta yer almaya başladı. İşte detaylar

Türkiye-Yunanistan gerildi; ak koyun kara koyun belli oldu

Türkiye, düşmanca bir siyaset anlayışı ile yoğurulmuş bir devlet değildir; ülke insanımıza da baktığınız zaman küs kalmayı becerebilen bir yapı da değiliz ve olmadık. Bununla beraber karşımızda bir tane bize benzeyen ülke yok, hepsi sinsilik peşinde hepsi bir oynaklık peşinde dolaşıyor. Yunanistan, Türkiye ile en eski geçmişe sahip devlet olarak burada yer alıyor; Türkiye’yi Osmanlının Yunanistan’ı da Bizans’ın devamı olarak nitelersek bu iki devlet sürekli savaş ve ya barış hep bir diyalog içinde yer aldılar. Şimdi yine ortalık gerildi ve Avrupa devletleri de cephesini belli etmeye başladı. Bizim için her hangi bir sıkıntı yok, bize dost olana bizde dostuz.

Almanya, Yunanistan’ın kaybedeceğini biliyor

Türkiye ve Yunanistan gerginliğinde başta bütün Avrupa devletleri bize karşı olurken şimdilerde bir dönüş siyaseti uygulamaya başladılar. Başta Almanya olmak üzere, Ayasofya mevzusunda Türkiye’ye seyahat izinlerini vermemiş, uçuşları da iptal etmişti. Devran döndü ve şimdi Türkiye’nin bu gerilimden kazançlı bir şekilde çıkacağını iyi biliyorlar. Bu yüzden arada ki buzları eritmeye çalışırken ilk olarak seyahat yasağını kaldırdı. Türkiye Almanya kadar teknolojiye sahip bir ülke değil ama çok inançlı bir ordusu var. Savaşmanın kazanma yolunda ki ilk adımı inançtır. Savaş teknolojisinde Türkiye yine çok güzel bir seviyeye geldi; ülkemiz böyle bir gerilimden kaybeden taraf olmaz; tabi ki bizim yanımızda bulunan devletlerde kaybeden taraf olmaz.

Editör: TE Bilişim