HaberTS- Haber Servisi- Şimdilerde insanların aklında hep bu soru var; gerilen bu iki ülke savaşır mı? Azerbaycan ve Ermenistan gerginliği sonucunda çatıştılar, bizde öyle olur muyuz?  Haberimizde bu noktalara parmak basalım; ülkemiz güzel vatanımız Türkiye ve yıllardır çekişme içinde olduğumuz doğru bir tespit. Son aylarda bu çekişme karşı tarafın bize karşı kıskançlığına dönüşmüş durumdadır ve bu durum aslında hiçte hoşumuza gitmiyor. Kıskançlık belirli bir süre sonra devletler  arası iftiraya dönüşmeye başlıyor; yunan devleti bizi sürekli kamuoyuna kötü göstermeye çalışan bir devlet halini aldı bile. Her fırsatta ülkemizi tehdit etmek bir yana aynı zamanda şikâyet de ediyor; Türkiye bu devleti çok ciddiye almasa da son zamanlarda ciddiye alınacak hatalar yapmaya başladılar; peki, bu hatalar sonucunda Türkiye ve Yunanistan savaşır mı?

 Yunanistan savaşamaz

Ülkemizi çok seviyoruz ama bunu ülkemizi çok sevdiğimiz ya da ülkemize çok güvendiğimiz Çin değil, gerçekleri göz önünde gördüğümüz için söylüyoruz; Türkiye büyük bir devlet ve teknolojiye sahip. Karşısında duran devlet ise SİHA adı verdiğimiz dünya düzeyinde bulunan uçakları bir bir dilenerek buluyor. Türkiye ise dünyanın en iyisini üretiyor; kendi uçaklarımız savaş gemilerimiz ve her zaman devletine sahip 80 milyon halkımız var. Biz Türkiye olarak söz konusu vatan olunca iktidar ve muhalefet işini bir kenara bırakır ve devlete sahip çıkarız. Yunanistan ise sıradan bir devlet bizimle hangi gücüyle savaşacak.

Dünya devletleri ne yapar?

Bu iki devlet savaşa girse herkes Yunanistan’ı tutar gibi bir algı var ama hayatta ki en yanlış algınız olabilir. Günümüz dünyası kendine yeni bir dünya düzeni oluşturuyor; bu dünya düzeninde en küçük bir kıvılcım Çin ve ABD arasında yaşanacak taraflaşma demek. Böyle bir durumda kim Yunanistan’ı tutarsa tutsun karşı tarafta bizi tutacaktır. Yeni yapılanma da ülkemiz asla yalnız kalmaz, karşı da ki rakip kim olursa olsun. Türkiye bu savaşın kesin favorisi olduğu için kazanan tarafı sevecek de bir gurup olur, bu yüzden ülkemiz Türkiye böyle bir taraflaşma da asla yalnız kalmaz. Böyle bir savaşta karşı tarafın cesaret edebileceği bir durum değil; varsayalım etti. Bu savaştan galip çıkacak ülke fazlasıyla belli gözüküyor?

Editör: TE Bilişim