Ülkemiz demokrasi ile yönetilen bir ülkedir; yönetim şekli demokrasi olan ülkelerde iktidar olmak isteyen partiler seçimle başa gelir. Ülkenin başında iktidarla birlikte muhalefet olan partilerde vardır; muhalefetin görevi iktidarı denetlemek ve yanlışlara karşı çözüm sunmaktır. Ülkemiz de bu yöntem daha değişik bir şekilde ilerliyor, muhalefet kendisine düşen görevler dışında işler yapmaya çalışıyor. Özellikle her olayda erken seçim konusu gündeme geliyor, erken seçim kulaklara hoş geliyor olacaktır ki bunu bu kadar dile getiriyorlar ama göründüğü gibi bir olay değildir. Peki, ülkemiz de yakın zamanda erken seçim gözüküyor mu? Bu sorunun cevabı iktidar adına yetkili isimden geldi.

Ak Parti grup meclis başkanı açıkladı

Yapılan açıklama bu konuya tam anlamıyla açıklama getirmiş olsa da hala tartışma devam edecek gibi duruyor. Sayın cumhurbaşkanımız bu konu hakkında daha önce net bir şekilde açıklama yapmış ve seçimin hangi günde olacaksa zamanıyla birlikte olacağını söylemişti. Yine aynı konular gündeme gelince ak parti adına başka bir yetkili yine aynı açıklamayı yaptı ve seçimlerin zamanında olacağını belirtti. Bu muhalefet kanadının pek hoşuna gitmeyecek olsa da ülkeler için en doğrusu seçimlerin zamanında yerine getirilmesidir.

Seçim demek masraf demek

Seçim kelimesi ne kadar kulağa hoş geliyor, ülkemiz de seçim olacağı zaman hepimiz demokrasi adına sandığa gidiyoruz ama işin alt tarafında büyük masraflar yatıyor. İşin siyasi kısmı da çok farklı tablolara bölünebilecek olsa da ekonomik olarak seçim demek ülkeden çıkacak para demek. İkinci bir kısımda demokrasi adına olan yanlıştır, erken seçimler demokrasiye vurulan kılıç darbelerine benze. İktidar halk tarafından seçilirken onlara görev süresi de halkın isteğine göre verilir. Şimdi erken seçim isteği oy kullanan kişilere yapılacak bir yanlıştır. Şimdi ülkemiz de son nokta olarak yakın zamanda seçim gözükmüyor.

Editör: TE Bilişim