Normalleşmenin 3. etabı başlayınca, Ayder Yaylası eski kalabalık günlerine geri döndü...

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ayder Yaylası, şu sıralar ziyaretçi akınına uğruyor. Yasakların kalkmasıyla yüzlerce kişi yaylanın temiz havasından yararlandı. Ayder'e gelenler türküler ve horonlarla karşılanırken, yöresel lezzetleri tatma ve doğa yürüyüşü yapma fırsatını da buluyorlar. Çiftler yaylada düğün fotoğrafları çektirip horona katılıyor.

Ayder konukları otel, bungalov evler ve pansiyonlarda rahatça konaklıyor...

Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi, 2019 yılında bölgedeki kaçak salıncakları kaldırmıştı. Jandarma ekipleri kaçak salıncakları yıkmak için tedbir aldı. Alanda hiçbir seyyar yere izin verilmiyor.

Ayder Eski Günlerine Dönüyor

Yaylada eski görüntü kirliliğine son verildi, yoğun turist ilgisi var. Tulum sesi ile harika doğanın keyfini sürmek isteyenler yaylaya akın ediyor. Ziyaretçiler, yaylayı eski günlerdeki gibi hareketliği gördüğü için mutlu olduklarını ifade etti. Bir ziyaretçi, "Ayder cennetten bir parça. Doğasında dinlendik, temizlendik." dedi.

Rize Belediyesi Turizm Komisyonu üyesi Fatih Kızıltan, pandemi sonrasında insanların doğal alanlara talebinin arttığını belirtti. Ortadoğu ve Rusya'dan bile misafirlerin olması güzel karşılanıyor.

Editör: TE Bilişim