Rize'nin Senoz Vadisi'nde çay tarımı durma noktasına geldi! Üreticiler büyük bir mağduriyet yaşıyor. Çaykur, çay alımını durdurdu! İşte son gelişmeler...

Çaykur Genel Müdürlüğü, ani bir kararla Rize'den çay alımını 1 hafta boyunca durdurdu. Rize'nin farklı bölgelerindeki çay üreticileri zor bir durumda. Kentte ikinci sürgün çayları toplandı. Organik çay tarımının yapıldığı Çayeli ilçesindeki Senoz Vadisi'nde ikinci sürgün vakti henüz gelmişti. Çünkü bu alanda rakım çok yüksek. Çaykur Genel Müdürlüğü 1 hafta çay alımını durdurunca, Senoz'daki çay üreticileri mağdur oldu. Haberi 2 gün önce öğrenen üreticiler, çaresizlik yaşıyor. Çaykur, yeniden çay alımına 31 Ağustos'ta başlayacak. Fakat bir haftada toplanan çaylar heba olacak. Vadideki organik çay üreticileri bir yıl boyunca verdikleri emeğin boşa gitmesinden dolayı çok üzgün.

Ormancık köyündeki çay müstahsilleri, ilk kez böyle bir şey yaşadıklarını, bu kararın kendilerini mağdur ettiğini ifade ediyor. Bir kişi, "Maalesef sesimizi kimseye duyuramadık. Kime müracat ettiysek çare olmadı. Şikayetçiyiz." dedi.

Editör: TE Bilişim