Rize Valisi Kemal Çeber, müjdeyi verdi. Rize-Artvin Havalimanı yıl sonunda hizmete açılıyor.

Çeber, Rize-Artvin Havalimanı inşaatının en hızlı şekilde devam ettiğini belirtti. Şu an altyapısı yüzde 94 oranda, dolgu işlemi yüzde 97 oranda tamamlandı. İnşaatte 100 milyon ton dolgu yapılacak. Bugün 97 milyon tonu bitti.

Havalimanı giriş tagı için, çay bardağı ve çay yaprağından esinlenildi. Terminal binası yöreye özgü taş ve dolgudan oluşan bir mimariye sahip olacak. Doğu Karadeniz mimarisini yansıtan bir bina göreceğiz. Vali Çeber, üst yapı çalışmalarında da yüzde 37 seviyesine gelindiğini açıkladı. "Havalimanının içinde de Rize'mizden dokunuşlar çokça görülecek. İçerisinde bir çay müzesi olacak. 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pist yapılacak olan havalimanı, dünyadaki her uçağın inebileceği nitelikte bir piste kavuşacak. Gurur duyacağımız bir yatırım. Denize dolgu olduğu için dünyada türünün en önemlilerinden biri olacak. Her tür teknik sisteme sahip olacak." dedi.

Vali Çeber, yılda 3 milyon yolcu kapasiteli olacak Rize-Artvin havalimanının, yalnızca ulaşım anlamında değil, turizm, ticaret, sanayi, tarım ve kültürel anlamda Rize'ye, Artvin'e, Karadeniz bölgesine ve ülkeye yoğun bir şekilde hizmet vereceğini belirtti.

Rize-Artvin Havalimanı, Rize merkeze 34 km, Hopa ilçe merkezine 54 km, Artvin'e 125 km uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa ediliyor. Türkiye'nin ve Avrupa'nın Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak.

Editör: TE Bilişim