Rize'ye çay toplamak için farklı kentlerden gelen 30 bin kişiye uyarı yapıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, memleketlerinden kalkıp çay toplamak için Rize'ye gelen vatandaşları koronavirüs tedbirleri ile ilgili uyardı. Ülkemizde koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu Karadeniz Bölgesi, riskli günlerden geçiyor. Karadeniz illerine çay toplamak için gelen işçiler tedirgin. Vali Çeber, "Pandemi kurallarına uygun bir şekilde çay hasadı yapılmalı, aksi taktirde yeniden sıkıntılı sürece girebiliriz." dedi.

Sınır kapıları kapalı olduğu için yabancı işçilerin giremediği Rize'de üreticiler ve işçiler toplu halde çay bahçelerine giriş yaptı. 30 bin çay toplayıcısı şu an kentte bulunuyor. Rize'de artan insan yoğunluğuna karşı tedbirler hakkında uyarılar geliyor.

Hastalık yoğunluğu olan illerden gelen 30 bin kişi Rize'ye geldi. Devamı da gelecek. Vali Çeber, tüm tedbirlerin yetkililerce alındığını, vatandaşın da dikkatli olması gerektiğini açıkladı. Vali Çeber sözlerine şöyle devam etti:

"Dışarıdan gelip çalışma izni olmayan, gerekli bağlantıları yapmayan ya da çay sektöründe belli bir tecrübesi olmayan işçi kardeşlerimizi ya müstahsiller geri gönderiyor ya da biz hukuki eksiklikleri varsa idari ve gerekirse adli işlemleri yapıyoruz."

Editör: TE Bilişim