Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Salarha Tüneli'nin açılışını yaptı. Peki, Salarha Tüneli hangi şehirde, nereyi bağlıyor?

Rize'nin 70 yıllık hayali olan Salarha Tüneli'nin açılışı bugün yapıldı. Kendisi de Rizeli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Salarha Tüneli hizmete açıldı. Rize'de Muradiye ve Salarha belde sakinlerinin 70 yıllık rüyası gerçekleşti. Beldelerden şehir merkezine daha kısa sürede ulaşabilecekleri bu tünele kavuştular.

Salarha'nın eski adı Çaykent. Rize'nin merkez ilçesine bağlı bir belde. Rize'nin dağlık yapısına karşın bu belde düz alanlara sahip. İlçe merkezine 15 km uzaklıkta. Salarha Tüneli, Rize merkezini Salarha ve Muradiye beldelerine bağlıyor. Dörtyol Köyü ile Dalyan Mahallesi arasındaki 12 km'lik mesafeyi 2.9 km'ye düşürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta şunları söyledi:

"Rize'mizin dağın ardı ile önü arasında ve şehir içi ulaşımında kullanılacak 3 km uzunluğundaki Salarha Tüneli'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Rize-Artvin Havalimanı ve İyidere Lojistik Limanı ile insan ve yük trafiği artacaktır. Bu tünelle trafiği çevreyolu üzerinden arka tarafa veriyoruz. Bu tünelle yarım saat süren ulaşım artık 5 dakikaya inecektir. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir.”

Editör: TE Bilişim