Katıldığı The Today Show isimli sohbet programında Batman rolü üzerine söyledikleri, çizgi roman hayranları tarafından oldukça sert eleştirildi.

2021 yılında beyaz perdelerde karşımıza çıkacak olan The Batman, farklı yönetmenler tarafından denenmiş çok sayıda seriden sonra şimdi Matt Reeves’ın elinde. Maymunlar Cehennemi serisinin başarılı yönetmeni Reeves tarafından yeniden yorumlanacak olan Batman, daha çıkmadan eleştirilerin odağı oldu.

Kimi DC Comics hayranları Batman karakterinin benzer hikayeler ile yeni serilere dahil edilmesine şiddetle karşı çıkarken kimilerine göre de yeni Batman serisi önceki filmlerin önüne geçecek. Elbette ki Christopher Nolan’ın yarattığı ve Christian Bale’ın Batman’i canlandırdığı olağanüstü Batman üçlemesi kolay kolay hafızalardan çıkmayacak. Ancak serinin hayranları da haklı olarak kötü bir film ile karşılaşıp karakterden uzaklaşmamak adına endişe duyuyor.

“Batman Bir Süper Kahraman Değil!”

Geçtiğimiz günlerde Willie Geist’in sunuculuğunu yaptığı The Today Show programına konuk olan başarılı aktör Robert Pattison, canlandıracağı Batman karakteri üzerine oldukça tepki çeken cümleler sarf etti.

Geist’in sorduğu “Bir süper kahramana hayat vermek nasıl bir duygu?” sorusuna karşılık olarak, “Batman bir süper kahraman değil. Bu çok tuhaf. Bu konuda hep tartışıyorum. Batman’i bir süper kahraman olarak değerlendirmemiz doğru olmaz. Çünkü süper kahraman olması için süper güçlere ihtiyacı vardır,” açıklamasında bulundu.

Programın ardından sosyal medya üzerine Pattison’a karşı adeta bir linç kampanyası yürütüldü. Pek çok Batman fanı, Robert Pattison’ın karakteri yanlış bir şekilde analiz ettiğini ve dolayısıyla böyle bir rolden derhal ayrılması gerektiğini oldukça sert bir biçimde ifade etti.

Batman hayranları, karakterin fani bir insan olarak bir sürü ölüm riski ile karşı karşıya olduğunu ancak buna rağmen çok cesur bir soğukkanlılık ile olaylara müdahale ettiğini öne sürdü. İnandığı değerler üzerine savaşmak, süper güçlere sahip olmaktan daha büyük bir süper kahramanlık olarak belirtildi.

İki tarafın da çeşitli noktalarda haklı olduğu taraflar var elbette. Fakat Pattison’ın canlandıracağı rol üzerine kırdığı bu pot, serinin hayranlarını daha şimdiden büyük bir hayal kırıklığına sevk etti.

The Batman Filminin Konusu Ne Olacak?

Şimdilik film ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmamasına karşın Batman karakterinin nasıl işleneceği aşağı yukarı dile getirildi. Çizgi romanlara sadık bir biçimde senaryoya yaklaştığını dile getiren yönetmen Reeves, izleyicilerin unutamayacağı bir Batman yapımı ortaya koyacağını iddia etti.

Bruce Wayne karakterinin çok iyi bir dedektif olarak lanse edileceği ve bu yol sayesinde dünyayı kötülüklerden kurtarmaya çalışacağı The Batman’in oyuncu kadrosu neredeyse tamamlandı.

The Batman filminde Batman (Bruce Wayne) karakterine Robert Pattison hayat verirken; Catwoman rolü için Zoe Kravitz, The Riddler rolünde Paul Dano, Jim Gordon karakteri için Jeffrey Wright, Batman’in kahyası Alfred için Andy Serkis, Carmine Falcone rolüne John Turturro hayat verecek.

Ayrıca J. K. Simmons’ın da filme dahil edildiği haberlerinin ortada dolaştığını ancak henüz kesinlik kazanmadığını hatırlatalım. The Penguin karakteri için de Colin Farrell ile görüşmelerin devam edildiği biliniyor. Fakat şimdilik ortada somut adım görünmüyor.

Merakla beklenen DC Comics yapımı The Batman’in çekimlerine gelecek yıl başlanacak ve ülkemizde 25 Haziran 2021 tarihinde sinema salonlarında yerini alacak.