Ya da doğduğu topraklardaki uzun yazılımıyla ‘ Paulo Henrique Carneiro Filho ‘ …

Boşuna dememişler ya ‘ sabrın sonu selamettir ‘ diye… İşte bu sözün karşılığı bugün Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Henrique için anlamını buluyor sanki!

Geldiği günden bu yana gerek futbolculuğu gerek golcülüğü tartışıladursun, o hep önüne baktı. Oynadığında elinden gelenin en iyisini, oynamadığında ise asla kimseye tavır almadan sadece işine saygı duydu. Sorun çıkarmadı ve hep iyi niyetli oldu. Her sene üzerine koydu, samimi ve içtenliğiyle bugün Trabzonspor’un en sorunsuz yabancılarının başında geliyor. İşte bütün bunların yanında Hami Mandıralı ile son haftaların en fark yaratan forveti olmayı başardı. Güçlü ve diri fiziğinin yanında, doğduğu coğrafyanın Allah vergisi futbol yeteneklerini de fizik gücüne katık etmeye başlayınca ortaya bugün Trabzonspor tarihine adını emek ve sabırla yazdırmayı başarmış bir Paulo Henrique fotoğrafıyla bizlerde gurur duyuyoruz.

Son on beş yıl içinde en fazla skora katkı yapan Henrique ve ailesine bundan sonraki hayatlarında güzel ve gurur duyacakları nice zamanlar temennilerimi sunuyorum…

Avrupa yolunda en ufak bir sekteye uğramak istemeyen Hami Mandıralı ve öğrencileri bugün rakipleriyle sözleşmiş gibi şansını ileriki son iki haftaya attı! Aslında bugün Şener ve direkler Trabzonspor’un son haftalarda alıştığımız olası farklı bir deplasman galibiyetiyle sonlanacak bir üç puanı alması içten bile değildi.

Özellikle Mustafa Yumlu ve Bosingwa’nın yokluğu yer yer hissedildi diye düşünüyorum. Rakibin genç ve diri orta sahası karşısında üçüncü bölgeye doğru paslarla ve bunu kanatlara yayarak varmayı deneyen ve bu aksiyonlarda da oldukça başarılı olan Trabzonspor yinede Hami Mandıralı ile deplasmanda yenilmemeyi başarmış oldu. Bursaspor gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir rakip karşısında alınan bir puanı kazanç olarak görmek, sanırım hiçte küçümsenecek bir kazanç olmadı diye umuyorum.

Onur’un direklerin yardımıyla gelen rakip gollere anında yine beklenilen reaksiyonları vermesi de bugün Trabzonspor’un yenilgiye meydan okumasına neden olan en başlıca katkı oldu diyebiliriz.

Sonuç olarak birçok bölgeye devşirme oyuncu katkısı yapan Hami Mandıralı ile Trabzonspor’un Avrupa yolunda şansını devam ettirdiğini görmek şehri ve taraftarı heyecan bakımından ligin son anına kadar maksimize bir yöne çektiğini görmek güzel bir duygu…

Ayrıca kırk yıl aradan sonra Süper Lige dönen Balıkesirspor camiasını canı gönülden kutluyorum. Tabi ki de bir Balıkesir çocuğu olan Olcan Adın’ı da…