2013 yılında Sadri Şener’in ayrılık sinyali verdiği günlerdi.

Sadri Şener için tribünlerde istifa sesleri, sokaklarda istifa sesleri, havalimanlarında istifa sesleri yükseliyordu. 

Ünal Karaman ile Şenol Güneş’in ayrılık kararının tartışıldığı günlerde, Trabzonspor’un gündemine bomba gibi düşmüştü. Tolunay Kafkas.
 
O dönemde Şenol Güneş ile yollar ayrıldığında Ünal Karaman’a şans verilmedi. Tolunay Kafkas o dönem biraz daha popüler bir teknik adamdı.

Buraya kadar her şey normal.

Ha bu arada popüler teknik adamdı derken şunu da hatırlatayım. Son olarak çalıştırdığı takım Gaziantepspor’du ve oradan sonra takımsız kalmıştı.

Boşta kalan teknik adamların torpili varsa Türkiye Milli takımları alt yaş gruplarında kolaylıkla yer bulabilmektedir. 

Tolunay Kafkas, Gaziantepspor’dan sonra çalıştıracak kulüp bulamamış 2011 ile 2013 yılları arasında milli takım alt yaş grubunda kendisine lig takımlarından gelecek teklifi yaklaşık 2 yıl kadar beklemişti.

İşte anormal olan şeyler de bu saatten sonra başlamakta…

Şenol Güneş ve Ünal Karaman’ın ayrılığı sonrası koltuğu sallanan, saha sonuçlarıyla ve ekonomik olarak Trabzonspor’u adım atılmayacak duruma düşüren Sadri Şener, giderayak  nikah şahitliği yaptığı aile dostu olarak gördüğü Tolunay Kafkas’ın imdadına yetişmişti.

Dedi ki, ”Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas olacak”

Eyvallah olabilir.

KAP’a bir bildirim yapıldı.

Bizim Trabzonsporlu olarak tanıdığımız, Başkan Sadri Şener’in aile dostu olan Tolunay Kafkas TL kontrat yerine dolar üzerinden garanti ücret ödenecek şekilde sözleşme imzaladı.

Sadri Şener’in istifasının an meselesi olduğu anlarda, Tolunay Kafkas’a 1, 2 yıllık değil. 3’de değil. Tam 3,5 yıl garanti ücret ödenecek şeklinde KAP’a bildirim yapılmıştı.
Yılda 1 milyon 200’er bin dolar garanti ücret ile Sadri Şener’in Trabzonspor’a attığı son kazıktı Tolunay Kafkas.

Şimdi gelelim milyon dolarlık Tolunay Kafkas’ın Trabzonspor’da gösterdiği performansa.

Trabzonspor’un başında çıktığı 20 maçında 10’unda mağlubiyet yaşadı. 1 maçta beraberlik yaşayan Tolunay Kafkas 9 maç kazanabildi. 

Sadri Şener’in kıyağıyla Trabzonspor’un başına bela olan, kazandığı rakamı hak etmeyen Tolunay Kafkas, gösterdiği kötü performansa rağmen Sadri Şener’in ayrılık kararıyla beraber takımdan ayrılmadı. Yeni seçilecek yönetimin önünü açmak yerine canlı bomba gibi kucağında beklemeyi tercih etti.

İbrahim Hacıosmanoğlu geldi ve kendisiyle devam edilmeyeceğini açıkladı. 

Ne yani Sadri Şener’in kıyağıyla göreve gelmiş bir teknik adamla yola devam etmek zorunda mıydı?

Şark kurnazı Tolunay Kafkas ise Sadri Şener’in kendisine verdiği 3,5 yıllık fırsatı değerlendirmek ve Trabzonspor Kulübü’nü mahkemeye vermek yolunu seçti. 

Trabzonspor Kulübü mahkeme, yargıtay derken 1,3 milyon Euro Tolunay Kafkas’a tazminat ödemek zorunda bırakıldı.

Şimdi ben size soruyorum burada suçlu aranıyorsa ilk sıraya kimi, son sıraya kimi koyarsınız?

Son olarak şunu da sormak istiyorum.

Trabzonspor’dan sonra Karabükspor’u Kayserispor’u ve Akhisar Belediyespor’u çalıştıran Tolunay Kafkas o takımlarla ne kadar ücret karşılığında anlaştı?

Sadri Şener’in kendisine yaptığı kıyak kadar 3 takımdan kazanabildi mi?

Ayrıca, Trabzonspor’dan sonra çalıştırdığı takımlarda 1,37 puan ortalamasını geçemeyen Tolunay Kafkas ile ayrılık kararının ne kadar doğru olduğu da net görülmüş oldu.

Şimdi, yolun sonuna gelen her başkan yakın dostuna 3,5 yıllık garanti ücret karşılığında uçuk rakamlarla Trabzonspor’a teknik direktör olarak getirirse diye hiç düşündünüz mü?

Trabzonspor’u düşünürseniz beni anlarsınız.