Obezite ve beraberinde gelen sağlık sorunlarına karşı etkili olan Antiinflamatuar diyeti nedir?

Obezite, bel ve sırt bölgesi ağrıları gibi pek çok sağlık sorununa karşı Antiinflamatuar diyeti öneriliyor. Uzman Diyetisyen Tamar Demirçi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kilo kaybı ile bu ağrılara son vermek mümkün. Antiinflamatuvar diyet, çeşitli türde taze besinler ile bol meyve ve sebze tüketimine dayanır, işlenmiş ve fast food besin tüketimini en aza indirgemeyi amaçlar.

Kişinin yaşı, cinsiyeti, beslenme öyküsüne göre uygun bir beslenme programı uzman diyetisyen tarafından hazırlanır. Soğan ve patates haricinde bol bol sebze ve meyve tüketilen bu diyette Omega-3 içeren besinler de mutlaka yer almalıdır. Ceviz, zeytinyağı, keten tohumu, kabak çekirdeği, uskumru ve somon Omega-3 içerir.

Beyaz undan yapılan gıdalar, rafine tahıllar, sofra şekeri gibi ürünler bu diyette yasaktır. Balık ve tavuk gibi yağsız protein kaynakları tüketilmelidir.

Kırmızı et, yağlı süt ve yoğurt ile yumurta da kısıtlı tüketilmelidir. Antiinflamatuvar diyette bu etkiye sahip zerdeçal, zencefil, köri gibi baharatlar tüketilmelidir.

Editör: TE Bilişim