Balık yağının omega 3 dahil olmak üzere sağlığa faydalı besinler içermesi, bu takviyenin popüler hale gelmesini sağladı. İşte, balık hapı kullanım şekli ve balık yağının faydaları!

Balık yağı takviyesinin yaklaşık %30'u omega-3 yağ asitlerinden, kalan %70'i ise diğer yağlardan oluşmaktadır. Balık yağının faydalarını, türlerini ve yan etkilerini öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin…

Balık yağı, en sağlıklı ve yaygın olarak kullanılan diyet takviyelerinden biridir. Balık yağı, bir kişinin genel sağlığı için çok önemli olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bir kişi vejeteryan ise veya balık yemekten hoşlanmıyorsa balık yağı da en iyi alternatiftir. Omega-3 yağ asitleri, çeşitli kronik ve kalp hastalıklarının önlenmesinde ve yönetilmesinde önemli olan temel besinlere sahiptir.

Omega-3 Balık Yağının Faydaları

Vücudumuzun kas aktivitesinden hücre büyümesine kadar birçok fonksiyonu için omega-3 yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Balık hapı faydaları, balık yağı takviyesi faydaları şunlardır:

1. Zihinsel rahatsızlıkları tedavi eder

Ruh hali ve ruh sağlığı, beyinde salgılanan serotonin adı verilen bir kimyasal tarafından kontrol edilir. Düzenli balık yağı tüketimi serotonin salınımını hızlandırır. Kesintisiz bir serotonin salınımı bu nedenle sosyal davranışı iyileştirmeye yardımcı olur, ruh halini yükseltir ve sırayla bir kişinin daha iyi bir zihinsel sağlığına yardımcı olur.

2. Kalp krizi ve felç riskini azaltır

İnme ve felç geçirenler, DHA ve omega 3 yağ asitlerinin beyni güçlendiren özelliklerinden yardım alabilir. Balık yağının trombotik inme riskini azalttığı kaydedilmiştir.

3. Hamilelikte faydaları

Omega-3 yağ asitleri, sinir dokusu için önemli bir bileşen için temel oluşturur. Bunların bebeğin beyin, sinir sistemi ve göz gelişimi üzerinde faydalı bir etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi, doğum sonrası depresyonla ve annenin ruh hali değişimleriyle mücadele edilmesini sağlar.

4. Bağışıklık için faydaları

B-hücreleri adı verilen vücudun hücreleriyle savaşan hastalıklara karşı savaş açar. Düzenli olarak omega 3 yağ asidi tüketen kişiler daha az hastalanır.

5. Kalp hastalığı ile ani kalp ölümü olasılığını azaltır

Balık yağı, Omega 3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Bu bileşenler kardiyoprotektif niteliklere sahiptir. Omega 3 yağ asitleri, bir kişinin felç ve kalp krizi riskini azaltarak, trigliserit seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca balık yağının düzensiz kalp atışlarının baskılanmasını desteklediği ve böylece daha iyi bir kalp sağlığına katkıda bulunduğu belirtilmektedir.

Balık Yağı Takviyesi Ne Kadar Alınmalı?

Balık hapı veya balık yağı takviyesi günde 3 grama kadar alınmalıdır. Ancak, bir doktor tavsiye etmedikçe ve reçete yazmadıkça bundan fazlasını almayın.

Balık yağının yan etkileri

  • Ağzınızda balık tadı bırakır. Nefesi kokutur.
  • Mide bulantısı
  • Gevşeme
  • Kanama riski (günde 3 gramdan fazla balık yağı alınması durumunda) yapabilir.

Balık Yağı Takviyesi Türleri

Üç ana balık yağı takviyesi türü vardır, bunlar şunları içerir:

1. Yumuşak jel kapsüller

Yumuşak jel kapsüller, balık yağı ve omega-3 almanın popüler bir yöntemidir. Bu kapsüller, dokuları nedeniyle yutmayı kolaylaştırır ve fayda sağlar.

2. Sıvı

Balık yağı omega-3 yağ asidi sıvı olarak da alınabilir. Bunlar bir şişede satılmaktadır.

3. Reçete

Reçeteli balık yağı takviyeleri, özellikle yüksek trigliserit seviyesi olan kişilere reçete edilir.