Bahar yorgunluğu , stres ya da farklı bir sebepten çektiğiniz baş ağrılarına son verin! İşte baş ağrısı ve migreni yatıştıran 15 farklı uçucu yağ!

Baş ağrısı, herkesin zaman zaman uğraştığı bir sorundur, migren ise genellikle daha seyrek görülür. Baş ağrısı, baş bölgesinde herhangi bir yerde ağrı veya iltihaplanma olarak tanımlanır. Migren, baş ağrısından daha şiddetlidir ve tipik olarak başın sadece bir tarafını etkiler. Uçucu yağlar, baş ağrılarını ve migreni tedavi etmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Baş ağrısı ve migren için esansiyel yağlardan bazıları misk adaçayı yağı, okaliptüs yağı ve nane yağıdır.

Baş Ağrısı ve Migrene İyi Gelen Yağlar

Okaliptüs yağı

Okaliptüs yağının anti-inflamatuar, stres giderici ve sinüs temizleme özelliklerine sahip olduğu gösterilmiştir, bu da onu baş ağrılarının ağrısını hafifletmeye yardımcı olmak için mükemmel bir yağ haline getirir.

Nasıl Kullanılır – Bu yağ, şakaklara uygulandığında veya solunduğunda, sadece ellerinizi birkaç damla yağ ile ovalayarak ve derin nefes alarak bile ağrıyı yatıştırabilir ve sinüs basıncını ortadan kaldırabilir.

Lavanta yağı

Lavanta yağı, yatıştırıcı ve merkezi sinir sistemi sakinleştirici özellikleri nedeniyle yaygın olarak övülür ve genellikle anksiyolitik bir madde olarak kullanılır. Bu esansiyel yağı baş ağrıları için kullanırken, yüksek linalool ve linalil asetat içeriği sinir sistemini doğrudan baskılayabilir, bu nedenle baş ağrılarınız stres ve kaygıdan kaynaklanıyorsa, bu çare hızlı bir şekilde rahatlama sağlayabilir.

Nasıl Kullanılır – Bu yağı şakaklara veya alına topikal olarak uygulayın veya bu yağı boynunuzun arkasına serpiştirilmiş soğuk bir kompres yerleştirin.

Papatya Yağı

İnsanları uyutmaya yardımcı olduğu bilinen en iyi papatya esansiyel yağı, endişe azaltıcı güçleri ve topikal iltihabı yatıştırma yeteneği nedeniyle sıklıkla baş ağrısını hafifletmek için kullanılır. Bazen baş ağrılarına uykusuzluk neden olur, bu durumda az miktarda papatya yağı kullanmak sizi çabucak uykuya dalar - ve umarım baş ağrısız bir sabah olur!

Nasıl Kullanılır – Papatya, oda difüzörlerinde, aromaterapi tedavilerinde yaygın olarak kullanılır ve vücudu ve zihni rahatlatmak için banyo suyuna eklenir.

Adaçayı Yağı

Çalışmalar ayrıca bu yağın hormon seviyelerini dengeleyebildiğini göstermiştir. Bazı baş ağrıları, özellikle kadınlarda hormonal dalgalanmalardan kaynaklandığından, özellikle adet görüyorsanız, yakınlarda bir şişe adaçayı yağı bulundurmak akıllıca olacaktır.

Nasıl Kullanılır - Stres ve kaygı ile ilgili baş ağrıları için, adaçayı yağı genellikle şakaklara sürülür veya aromaterapi uygulamalarında kullanılır.

Gül Yağı

Bu esansiyel yağ, kasları yatıştırmak ve vücutta ve zihinde rahatlama sağlamak için uzun süredir kullanılmaktadır. Sıklıkla migrene yol açabilen gerilim tipi baş ağrıları söz konusu olduğunda kasları gevşetmek önemlidir.

Nasıl Kullanılır – Bu yağın birkaç damlasını bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak boynunuza veya omuzlarınıza sürmek, gerginliği hızla yatıştırabilir. Bu yağ aynı zamanda vücut gerginliğini azaltmak için masaj uygulamalarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Limon Otu Yağı

Piyasadaki en iyi bilinen yağ olmasa da, baş ağrısı için melisa esansiyel yağının sinir sistemini sakinleştirdiği ve doğrudan nörotransmitterlerle etkileşime girdiği bilinmektedir. Bu yağın doğrudan ağrı bölgesi üzerinden cilt tarafından emilmesine izin vermek, rahatlamanın hızlı bir yoludur.

Nasıl Kullanılır – Bu yağ, en iyi sonucu almak için şakaklara veya enseye topikal olarak uygulanabilir.

Yasemin Yağı

Baş ağrısı çeken bazı kişiler problemle o kadar uzun süre uğraşırlar ki, özellikle baş ağrıları migrene dönüştüğünde, ruh hallerini bozmaya ve enerjilerini tüketmeye başlar. Yasemin, bu listedeki diğer yağların çoğundan farklı olarak uyarıcı bir maddedir ve baş ağrınızı daha da kötüleştirebilecek iki semptom olan uyuşukluk ve depresyonun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kaygıya bağlı baş ağrılarından şikayetçiyseniz yasemin yağı kullanmayın.

Nasıl Kullanılır – Yasemin yağı, oda difüzörü veya aromaterapi tedavileri yoluyla solunduğunda en iyisidir.

Nane Yağı

Nane yağının ferahlatıcı aroması ve güçlü anti-inflamatuar etkileri, sinüsleri temizlemeye ve basıncı düşürmeye yardımcı olurken aynı zamanda kan damarlarındaki ve kılcal damarlardaki gerilimi de rahatlatır.

Nasıl Kullanılır – Bu yağ, iltihabı azaltmak için doğrudan şakaklara veya boyun ve omuzların arkasına uygulanabilir veya sinüs basıncını temizlemek için solunabilir.

Saman Çiçeği Yağı

Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaygın olarak kullanılan bu uçucu yağ, iltihabı hızla yatıştırabilir ve baş ağrısının en yaygın iki nedeni olan gerilimi ortadan kaldırabilir.

Nasıl Kullanılır – Bu uçucu yağ soğuk kompres üzerine serpilmeli ve alın, şakaklar veya enseye sürülmeli veya uyumadan önce yastığınıza birkaç damla damlatılabilir.

Biberiye yağı

Biberiyenin analjezik ve uyarıcı özellikleri, baş ağrılarını dindirirken enerji seviyenizi yükseltip odaklanmanızı iyileştirebilir. Bununla birlikte, bunun endişe verici bir etkisi yoktur, ancak baş ağrısı için bu uçucu yağın solunmasının neden olduğu sakin bir toplanmadır. Bu, baş ağrısı ve migren için en popüler doğal ilaçlardan biridir.

Nasıl Kullanılır – Biberiye yağını bir odaya yaymak veya bir komprese veya göğsünüze birkaç damla eklemek, hissi hızla uyarabilir ve kaygıyı giderebilir.

Migren İçin En İyi Uçucu Yağlar

Baş ağrıları için yukarıda bahsedilen uçucu yağlar migren semptomlarını azaltmaya da yardımcı olurken, aşağıdaki yağlar özellikle mide bulantısı ve ruh hali değişimleri gibi migrene özgü belirli semptomları ele alabilir.

limon otu yağı

Limon otu baş ağrıları ve migren için canlandırıcı bir uçucu yağdır çünkü ruh halini iyileştirebilir, enerji seviyelerini yükseltebilir ve depresyon ataklarını önlemek için nörotransmitter seviyelerini yeniden dengeleyebilir.

Nasıl Kullanılır - Limon otu yağını topikal olarak şakaklara, omuzlara ve boyuna kullanabilir, aynı zamanda ruh halinizi doğrudan yükseltmek için küçük miktarlarda tüketebilirsiniz.

sandal ağacı yağı

Bulması biraz zor olmasına rağmen, sandal ağacı aroması migren için mükemmel bir çaredir, ruh halini hızla iyileştirmeye ve sinirleri gevşetmeye yardımcı olurken, aynı zamanda ağrıyı yatıştırır ve mide rahatsızlığını kontrol eder.

Nasıl Kullanılır – Banyo suyunuza birkaç damla sandal ağacı eklemek veya bir oda difüzöründe kullanmak migreni çabucak ortadan kaldırmanın etkili yollarıdır.

nane yağı

Kan akışını uyararak ve iltihabı ortadan kaldırarak, nane esansiyel yağı migren ağrısını hızla giderebilir ve migren ve baş ağrılarının tedavisi için en yaygın esansiyel yağlardan biridir.

Nasıl Kullanılır – Yağı küçük miktarlarda tüketebilir, soğuk kompres uygulayabilir veya hızlı ve fark edilir etkiler için aromaterapide kullanabilirsiniz.

zencefil yağı

Mide bulantısı, migrenlerin çok yaygın bir yan etkisidir ve hızlı hareket veya ışığa maruz kalmaktan kaynaklanabilir. Zencefil esansiyel yağı, mideyi yatıştırması ve az miktarda tüketildiğinde iltihabı azaltmasıyla bilinir.

Nasıl Kullanılır – Zencefil yağı şakaklara veya alına uygulandığında güçlü bir analjezik maddedir ve oda difüzörü veya aromaterapi yoluyla solunduğunda mideyi yatıştırır.

Mercanköşk Yağı

Mercanköşkün antispazmodik doğası, migrenin neden olduğu mide rahatsızlıklarını yatıştırmaya ve mide bulantısı semptomlarını önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda kas gerginliğini hafifletir ve ağrının şiddetini azaltır.

Nasıl Kullanılır - Çay veya sıcak su ile karıştırılmış az miktarda mercanköşk yağı tüketmek mideyi çabucak yatıştırabilir.