HaberTS- Haber Servisi-   Ülkemiz de ve tüm İslam âleminde 4 günlük kurban bayramı telaşı yaşandı ve bugün bayramın son gününe gelindi. Her sene olduğu gibi bu yılda bayram da insanlara eğlenmesi ve ibadetlerini yerine getirmeleri için tatil verildi. İnsanlarda bu tatili eğlence mekânlarına akın ederek yaptı ama bu sene diğer senelerden farklı bir sene oldu. Hepinizin bildiği gibi dünyamızı etkisi altına alan bir virüs var; bu virüs her geçen gün daha çok yayılmaya başladı; ilk çıktığı zamanlar sadece Çin’de görülmüştü, dünya o kadar umursamaz bir yer olmuş ki, Çin kaderine terk edildi ve hastalıkta özellikle büyük ülkeler yardımcı olmadılar. Dünyanın ortak bir kullanım alanı olduğu unutulmuş olacak ki insanlar bu umursamaz tavrının bedelini ödüyor. Çin’den hastalık bütün dünya ülkelerine yayılmaya başladı ve ne olduysa ondan sonra oldu. İşte detaylar

Bayram var önlem yok

Hastalık belirli bir süre sonra ülkemize de gelmeyi başardı; devlet olarak hastalığı bu ülkeye sokmamak için sarf edilen çaba da boşa gitmiş oldu. Türkiye hastalığın pençesine düştüğü günden sonra çok büyük bir çaba harcadı ve hastalığı yenmek için her şeyi yaptı. Belirli noktalara kadar da hastalık geri çekildi ama bu yeterli oldu mu? Tabi ki de olmadı. Hastalığın tam olarak bitmesi için aşı gerekiyordu ama hastalık dünya için çok yeni olduğundan onun bulunması da epey zaman aldı. Piyasaya gireceği tarih için ise ekim ayından bahsediliyor ama garanti bir şey yok tabi ki. Durum bu şekil de bir hal aldı ama insanlar yine çok umursamadan hastalığa önlem almadan tatile koştu.

Hastalıkta artış bekleniyor

Gerçekçi olalım ki hastalıkla ilgili artık herkes az ve ya çok bilgi sahibi oldu.  Bilgi sahibi olmak yetmiyormuş ki insanlarımız duyarsızlık etmeye devam ettiler. Evet, tatil gerçekten her insanın hakkı, biliyoruz ki ülkemiz de yorucu bir çalışma platformu var bunların hepsini kabul ediyoruz ama hastalıkta ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Dünyada yüz binlerce insan bu hastalıktan canını kaybetti, milyonlarca insan ise bu hastalığın pençesinde ve hastalıktan nasıl kurtulacağının hesabını yapıyor. Şimdi özellikle sağlık çalışanlarımızın aylarca verdiği emeği biz 1 hafta gibi kısa sürede çöp etmeyi başardık.