Bebeklerin bağırsak hareketleri sürekli değişir. Buna göre, bebeğinizin kabızlık sorunu yaşayıp yaşamadığını anlayabilirsiniz.

Bebeklerde kabızlık belirtileri nelerdir?

Anne sütünden ek gıdalara geçiş döneminde bebeklerin bağırsak hareketleri değişir. Bu süreçte bebeğinizi izleyebilirsiniz. Eğer birkaç gün boyunca bağırsak hareketi olmuyorsa, kabızlık yaşıyor olabilir.

Bebeğinizin bezinde kan görüyorsanız, bağırsak hareketleri yavaşlamıştır. Dışkı yaparken aşırı zorlanan bebeklerde kılcal damarlar çatlıyor ve dışkıda kan görülüyor. Böyle bir durumda doktora başvurabilirsiniz.

Yeme yeme isteğinde azalma görüyorsanız, bebeğiniz kabız olmuş olabilir. Midesi tam dolu olmasa bile, kabız olduklarında bebekler açlık duymazlar.

Kabızlığa çareler

Lifli gıdalar tercih edilmelidir. Katı gıdalara geçtiyse lif açısından zengin besinler takviye edilmelidir. Kuru erik, şeftali ve armut önerilir.

Beslenmede değişiklik yapılmalıdır. Yediği bir şeye hassasiyet geliştirebilen bebekler, kabızlık yaşıyorsa beslenmelerinde değişiklik yapılmalıdır. Kabızlık geçene kadar farklı bir ek gıdadan destek alınabilir. Bolca su içirilmelidir.

Egzersiz de iyi bir çözümdür. Ne kadar hareketliyse bağırsak hareketleri o kadar düzenli olur.