HaberTS- Haber Servisi- Dünya, çok uzun zamandan bu yana var olan gezegenler üstünde yaşam bulunan bir gezegendi. Bizler ise onu ne hale getirdik; dünya tam bir yaşam alanı olarak var olmuştu; bizler bu yaşama şansını sadece insana tanımaya devam ettik ve başka canlılara sürekli eziyetler ettik. Onların biz insanoğluna güçleri asla yetmedi ama bir gün gücü yeten biri çıkacak ve dünyaya dersini verecekti. Şimdi bu olayı canlı bir şekil de yaşıyoruz;  biz mahvettik ve ceza ödüyoruz; korona adlı virüsü sadece kendiliğinde oluşmuş bir virüs olarak görmek yanlıştır; insanoğlu hatalarının bedelini ödüyor. Bu hastalık çıktıktan sonra dünya hiç olmadığı kadar temiz bir hal aldı; denizler ilk defa bu kadar temiz oldu. Bunun gibi nice örnekler daha var oldu; hastalık ise dünyanın peşini bırakmayacak gibi duruyor; özellikle Avrupa’da hızla çoğalmaya başladı. İşte detaylar

Avrupa’da ikinci dalga yaşanıyor

Avrupa, kendini yıllarca kültür ve medeniyet şehri olarak tanımladı; bu medeniyetten ise çok uzak olduklarını biz büyük devletler biliyorduk; hastalı yani korona onları darmadağın ederken ellerinden hiçbir şey gelmiyor. Birinci dalgayı çok büyük kayıplarla atlatan Avrupa bölgesi tam biraz nefes almaya başlamışken şimdi ikinci dalga şoku yaşanıyor. Avrupa devletleri tek tek önlem almaya başladılar. Özellikle Akdeniz ülkelerinde yeniden zirveye doğru bir yükseliş başladı ve ülke olarak önlemler yetersiz seviyede kaldı.

İspanya ve İngiltere bu durumdan kurtulamaz

Covid 19 ve ya korona nasıl hitap ederseniz edin, çok tehlikeli bir hastalıktır. İnsanlar için ölüm riski de çok yüksek değil ama öldürücülük oranı kişilere göre yüksek bir hastalıktır. Avrupa bu hastalıktan çok büyük bir şekil de etkilendi diye başta da söylemiştik, ispanya ise en çok etkilenen ve kayıp veren ülke olarak tarihe geçmişti. Şimdi hastalık ispanya ve İngiltere’de hızlı bir şekilde ikinci dalga etkisi yaratıyor; bu dalga eskisinden büyük ve yıpratıcı olacaktır; öncelikle bunu bilelim. Aynı şekilde ülkemiz içinde bu durum bu şekil de olacaktır; dünya tersine gidiyor ki bu dönme de çok insan fırlayıp düşüyor. Şu an İspanya’da bir günde 1500 üstü hasta tespit edildi. İspanya nüfusuna oranla bizim ülkemiz de günde 2500 hasta tespit edilmesi gibi düşünün, bu sayı çok ama çok yüksek. İngiltere de aynı duruma düştüğü için önlemleri kaldırma kararını yeniden askıya aldı.

Aşı nerede?

Bu soruyu siz bize, biz de aşı müjdesi verenlere soruyoruz. Bu ülkelerden bir tanesi İngiltere yani hastalıktan en çok etkilenen ülkelerden bir tanesidir. Aşı bulduk dediler ama ortada faaliyet yok; ABD, aynı şekil de aşı bulduk diyor ama yine faaliyet yok. Aşı dünyanın kurtuluşu olacak, bunu bütün ülkeler biliyor ki biz bu aşının çoktan bulunduğuna ve piyasaya sürülmediğine eminiz. Bu işten para kazanmak isteyen ve kar amacı günden çok insan var.

Editör: TE Bilişim