Bel bölgesi vücudumuzun en göze batan, en önemli bölgemizdir. Bel bölgesi nasıl eritilir? Bölgesel kilo alan kişiler tarafından en fazla araştırılan konular arasındadır.

Bel bölgesi nasıl eritilir? Ne tür diyetler uygulamak gerekir

Pandemi sürecinden beri birçok kişi hareketsizlikten ve yanlış yemek düzeninden kilo aldı. Hareketsizlik ve yanlış beslenme en çok yağın bel ve göbek bölgesinde toplanmasına neden olur. Bel çevresi erkeklerde 102 cm, kadınlarda 88 cm üzeri olursa obezite ile karşılaşır. Bel çevresinde yağ oluşması sağlık açısından da tehlikelidir. Başta kalp sorunu olmak üzere pek çok sağlık problemi yaşanır. Şimdi size bel bölgesindeki yağları eritmek için ipuçları vereceğiz.

Şekerli İçecek ve Yiyeceklerden Uzak durun.

Bel bölgesini eritmek için ilk uzak durmanız gereken madde şekerdir. Çünkü fazla şeker tüketildiğinde karaciğer bu şekeri yağa dönüştürür. Böylece bel bölgesinde yağlanma meydana gelir. Bu yüzden rafineri şekerden uzak durmak gerekir.

Şekerli içecekler şekerli yiyeceklerden bile daha fazla tehlikelidir. Asitli içecekler, meyveli sodalar ve çok şekerli meyve suları kana daha çabuk karışır. Tüm bunlar inselin direncini zayıflatır ve bel çevresi kilo almaya başlar. Bu yüzden bu tür şekerli içeceklerden uzak durulmalıdır.  Meyve suyu yerine meyveyi yemek daha yararlı olacaktır.

Protein Ağırlıklı Beslenin

Beslenme düzeninde proteine ağırlık vermek bel bölgesi yağların eritilmesinde etkili olacaktır. Bel bölgesindeki yağlardan kurtulmak için protein tüketmek yağların yakılmasını kolaylaştırır. Çünkü kilo vermede protein makro bir besindir.

Ayrıca bu şekilde beslenmek hem daha sağlıklı olur hem de iştahınızı zamanla azaltır. Çok daha çabuk doymanızı sağlar. Şekerli ve unlu gıdalar daha çabuk acıkmanızı sağlar. Bel bölgesi yağlardan kurtulmak için protein, karbonhidrat ve yararlı yağlar üçlüsünden faydalanmanız gerekir. Bu şekilde olan beslenme düzeni sayesinde kalıcı bir şekilde kilo verirsiniz.

Tempolu Yürüyüş ve Egzersiz Yapın

Bel bölgesi yağlanması en fazla hareketsiz kalmaktan oluşur. Günümüzde özellikle oturarak çalışan kişiler bu problemle karşı karşıyadır. İş saatleri boyunca hareketsiz kalan vücut zamanla yağ depolar. Bel bölgesinde kalıcı yağlar oluşturabilir. Bu yağların yakılması için sadece diyet yapmak yetersiz kalır.

Diyet yapmanın yanında spor ve egzersiz yapmak bel bölgesi için çok yararlıdır. Bölgesel yağları eritmek için yalnızca diyet yetersizdir. Pek çok kişi spor yapmaktan hoşlanmayabilir ya da zaman bulamaz. Fakat bel bölgesini inceltmek için spordan başka sansınız yoktur. En azından haftanın birkaç günü dahi olsa tempolu yürüyüş yapmanız yararlı olacaktır.

Bel bölgesi için mekik çekmek çok yararlıdır. Tam mekik ya da zor oluyorsa yarı mekik hareketleri yapabilirsiniz. Bundan başka şınav çekmek, squat ve bel için yapılan özle hareketler sayesinde bel bölgesini inceltebilirsiniz.

Bol su içmek

Su içmek tüm vücudumuz için faydalıdır. Bir insanın normalde günde en az 2 litre su tüketmesi gerekir. Bel bölgesindeki yağları yakmak için su tüketmek gerekir. Çünkü su içmek yağ yakmayı kolaylaştırır. Üstelik bol su içmek sizi tok tutacağı için fazla yemenizi de engeller.

Su içmek zayıflamanıza ve bel bölgesinde oluşacak yağlanmalara engel olur.