Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, 1 yaşına kadar bebeklere ek gıdaya başlamış olsa bile bazı gıdaların verilmemesi gerektiğini. Bazı gıdaların içerisinde bulunan maddelerin bebeklere alerjen sağlık problemleri ve buna bağlı olarak gelecekte devam edebilecek sağlık sorunlarına sebep olabileceğini açıkladı. Her bebeğin 1 yaşına kadar sadece belirli ek gıdalar alabilecek olduğunu, bazı ek gıdaların raf ömrünü uzatmak için fazla kimyasal kullanıldığını ve bu kimyasalın bebeklerde kalp, karaciğer, böbrek ve beyin ile tüm organlarında sağlık sorunlarına sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Bebeklere 1 yaşına kadar bal ve ticari şeker içeren ürünlerin verilmemesini öneren Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, ''bebeklere 1 yaşına kadar bal, ticari şeker içeren ürünler, raf ömrünü uzatmak için kimyasal kullanılan ürünler ve bakla, çay ürünleri bebeklere verilmemeli'' dedi. Baklanın bebekleri içerdiği bir maddeden zehirleyebileceğini ve bebeklerin 1 yaşına kadar çay içirilmemesi gerektiğini açıkladı.

Bebeklerin çay içirilmesi ve içeriğinde çay bulunan ürünleri tüketmesinin demir eksilmesine sebep olduğunu, aynı zamanda bal tüketmelerinin alerji olmalarına neden olabileceğini ve şekerli gıdaların iştah kapanmasına neden olabileceğini açıkladı.