Gerek kokusu gerek ise tadı bakımından cildinizden tutun da mide ağrılarınızdan, baş ağrılarınıza kadar pek çok faydası olan biberiye çayı ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için hazırladık. Biberiye Nedir? Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir? Biberiye Çayının Zararları Nelerdir? Tüm bu soruların cevabını haberts.com olarak sizlere vermek istiyoruz.

Biberiye Nedir?

Uzun zamandır baharat, çay ve esans olarak kullanılan biberiye çok şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen ve boyu 2 metreye kadar çıkan bitki, mavi ve eflatun renkli aynı zamanda hoş kokuludur. Doğal bir antioksidan olarak bilinen biberiye, yiyeceklerin raf ömrünü uzattığı gibi ilk günkü kadar taze kalmasını sağlar. İçerisinde A ve C vitamini ve aynı zamanda B6 vitamini bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde mineral olarak da magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir bulunmaktadır.

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir? 

Biberiye çayının faydaları konusunda sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Bildiğiniz üzere biberiye sindirim sistemine iyi gelmektedir. Muhteşem bir iltihap giderici olarak bilinen biberiye hazımsızlık ve bağırsak sorunlarını gidermektedir.

Biberiyenin içerisinde bulunan karnosol, rosmarinik ve karnosik-asit gibi maddeler kansere karşı koruyucu görev üstlenmektedir. Lösemi, cilt, meme, karaciğer, mesane, yumurtalık ve pankreas kanserine karşı koruyucu görev üstlenen biberiye, doktor kontrolünde kullanılabilir.

İçerisinde bulundurduğu antioksidan özelliği sayesinde vücutta bulunan bağışıklık sistemine destek savunma hattı oluşturacaktır.

Karnosik ve Rosmarinik asitler sayesinde nöronlarda ortaya çıkan bozulmaları engellemeketedir. Alzheimer, bunama gibi hastalıkların önlenmesinde önem arz eder.

Suyun vücuttan daha kolay atılması için yardımcı bir maddedir. Suyu vücuttan attığımız takdirde vücuttaki aşırı yağları ve tuzları daha kolay atmış olacağız. Ayrıca tiroid bezi bozukluğunda hastalarda görülen belirtileri en aza indirmekte görevlidir.

Baş ağrılarını önleyici nitelikte olan biberiye ayrıca kilolu kişilerin sorunlarının giderilmesinde de yardımcı olmaktadır. Kabızlık problemi olanların kabızlık sorununu çözen biberiye aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırıp, kış aylarında vücudun daha sıcak olmasını sağlar.

Ağızda oluşan yaraların engellenmesini sağlayan biberiye aynı zamanda nefes borusundaki iltihapları gidererek solunumu da kolaylaştırmaktadır. Saçları dökülen kişilerin ilk başvurması gereken bitkiler arasında yer alan biberiye ayrıca karaciğer iltihabını da engeller.

Biberiye Çayının Zararları Nelerdir?

Hemen her besin gibi biberiye de fazla tüketildiğinde bazı yan etkilerle karşılaşılabilmektedir. Her besinin zararı olduğu gibi Biberiye Zararları da bulunmaktadır.

  • Biberiye çayı günde 1 fincandan fazla tüketildiğinde çarpıntı yapabilir.
  • Biberiyeyi tüketirken en fazla bir hafta boyunca tüketmeli bir haftanın sonunda bir hafta ara vermelisiniz.
  • Fazla kullandığınız takdirde akciğer ödemi, spazm ve kusma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
  • Nane ve benzeri bitkilere alerjisi olanların biberiyeyi ve biberiye yağını tüketmemesi gerekir.
  • Kronik hastalığınız ya da düzenli kullandığınız bir ilaç varsa doktora danışmadan kesinlikle biberiye vb. şeylerin kullanılmaması gerekir. Kendi kafanıza göre kullandığınız şeyler vücudunuza zarar olarak etki edecek olup sizin sağlığınızın bozulmasını sağlayacaktır.